Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια ο ΣΠΑΠ
Αυτοδιοίκηση

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια ο ΣΠΑΠ

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συμμετέχει με εργαζομένους, εθελοντές και οχήματα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται σε πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.

Η πυρκαγιά, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας. Τα κλιμάκια του ΣΠΑΠ βρέθηκαν στον τόπο της πυρκαγιάς από το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2016, όλη τη μέρα χθες και παραμένουν και σήμερα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, επενέβη το Πυροσβεστικό Σώμα με πεζοπόρα τμήματα, επίγεια και εναέρια μέσα, καθώς και δυνάμεις του στρατού, της Αυτοδιοίκησης και εθελοντές. Ανάμεσά τους κλιμάκια του ΣΠΑΠ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου και γενικό γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμο, με τέσσερα οχήματα που βοηθούν στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλ. Σιώμος στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια
Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλ. Σιώμος στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε εδώ για να συνδράμουμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους πληγέντες Δήμους της περιοχής στην αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που προκαλεί η μεγάλη και δύσκολη πυρκαγιά. Ο ΣΠΑΠ συνεχίζει να είναι πάντα παρών και να βοηθά όποτε παρίσταται ανάγκη, ακόμη και εκτός ορίων των Δήμων – μελών του.

»Θα ήθελα και πάλι να συγχαρώ το Πυροσβεστικό Σώμα, τους εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ αλλά και της Αυτοδιοίκησης, για τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της καταστροφής. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε ετοιμότητα συνεχίζοντας την επιφυλακή σε 24ωρη βάση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet