Αιμιλία Λυμπεράκη – Besson: Ακραία καιρικά φαινόμενα – Ο βασιλιάς είναι γυμνός!
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Αιμιλία Λυμπεράκη – Besson: Ακραία καιρικά φαινόμενα – Ο βασιλιάς είναι γυμνός!

Είναι ώρες θλίψης για τους νέους νεκρούς των πλημμυρών μετά από αυτούς των πυρκαγιών. Είναι όμως και ώρες περισυλλογής και αξιολόγησης. Οι διαβεβαιώσεις ενός κράτους και μιας κυβέρνησης που μοίραζε «ασφάλεια» και δήλωνε ότι «είμαστε καθόλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα» μετατράπηκαν το καλοκαίρι σε μια σειρά από ανείπωτες ανθρώπινες, κοινωνικές και φυσικές τραγωδίες. Οι διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια των ανθρώπινων ζωών διαψεύστηκαν με την πρώτα φαινόμενα.

Γράφει η Αιμιλία Λυμπεράκη – Besson*

Ο Βασιλιάς είναι γυμνός! Καμία ασφάλεια, για κανέναν δεν υπάρχει πλέον. Άνθρωποι, πόλεις, σπίτια, υποδομές, φύση όλα κινούνται στην ανασφάλεια μιας κινούμενης άμμου. Αύριο δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Πώς να είμαστε σήμερα ασφαλείς; Μόνο τα θύματα της κρατικής αδυναμίας, παράγωγο της προηγούμενης αδιαφορίας, μπορούν να το πουν.   

Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου η φύση υπερασπίζει τον εαυτό της με ακραίο τρόπο και το πολιτικό σύστημα με τις δομές του, αδιαφορεί με ακραίο τρόπο. Αλλοίμονο στους ανθρώπους και στη φύση. Κι επειδή η πόλη μας, η Πεντέλη, δέχτηκε επανειλημμένα  τις «επισκέψεις» ακραίων καιρικών φαινομένων με τις γνωστές καταστροφές, είναι φανερό ότι οι δημότες δεν πρέπει να μένουν σε γραφειοκρατικές διαβεβαιώσεις, κατ’ εικόνα και ομοίωση της κυβέρνησης: «Είμαστε καθόλα έτοιμοι»! 
Χρειαζόμαστε μια δημοτική αρχή που δεν θα επενδύει στη δημοσιότητα, αλλά που πραγματικά θα παράγει Ασφάλεια με την ενεργή συμμετοχή των Δημοτών. Μόνο η δική τους συμμετοχή και ο δικός τους έλεγχος μπορούν να παράγουν Ασφάλεια και Προοπτική για την πόλη τους.

Τα θερμά συλληπτήρια στις οικογένειες των αθώων θυμάτων της νέας τραγωδίας.

Πεντέλη, 8 Σεπτεμβρίου 2023 Αιμιλία Λυμπεράκη Besson
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet