Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή: Θέλουμε, μπορούμε και θα δουλέψουμε για μια άλλη πόλη
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή: Θέλουμε, μπορούμε και θα δουλέψουμε για μια άλλη πόλη

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 25 Μαΐου η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής για το απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής για το 2022. «Μια ανούσια διαδικασία απολογισμού της δημοτικής αρχής του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, που άφησε παντελώς αδιάφορη την κοινωνία της Αγίας Παρασκευής. Άλλο ένα δείγμα, ότι αυτή η δημοτική αρχή κούρασε και κουράστηκε…» όπως σχολίασε ο επικεφαλής της παράταξης Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης.

«Αυτό που αφήνει πίσω του ο κ. Ζορμπάς, μετά από δύο θητείες στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της αποτυχίας του. Τα μισοτελειωμένα έργα, οι εργολαβίες που βρίσκονται στον αέρα, τα τεράστια ελλείμματα στις υποδομές της πόλης μας, δεν επιδέχονται φτιασιδώματος. Ακόμη και στα αυτονόητα και καθημερινά διαχειριστικά προβλήματα -σε αυτά που κάθε άλλη δημοτική αρχή κάτι θα έκανε- εσείς αποτύχατε» τόνισε ο κ. Μυλωνάκης στην παρέμβασή του.

Στη ανακοίνωση του δημοτικού συνδυασμού για τον δημόσιο απολογισμό επίσης αναφέρονται τα εξής:

«Δυστυχώς απέτυχαν και οι δύο…

Και δυστυχώς δεν είναι μόνο η θητεία του κ. Ζορμπά που αφήνει την πόλη μας με μεγάλες ελλείψεις σε βασικούς τομείς της λειτουργίας της. Είχε μεσολαβήσει άλλη μια χαμένη πενταετία, αυτή του κ. Γ. Σταθόπουλου.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, οι κ.κ. Ζορμπάς και Σταθόπουλος αν και εκλέχθηκαν δήμαρχοι με κομματικές σημαίες και άσκησαν τη θητεία τους με φιλικές προς αυτούς κυβερνήσεις και διοικήσεις στην Περιφέρεια Αττικής, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους πόρους και να υλοποιήσουν έργα που ο τόπος μας έχει ανάγκη. Ακόμα κι όσα ξεκίνησαν, έχουν μείνει στάσιμα, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα την «τρύπα» στο Κολυμβητήριο, στη οποία προστέθηκε και η “τρύπα” στην κατασκευή του νέου δημαρχείου.

Ο απολογισμός των πολιτών…

Ο απολογισμός που παρουσίασε ο κ. Ζορμπάς έρχοται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα βιώνουν καθημερινά οι πολίτες στον Δήμο μας.

Η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή κατέγραψε αυτή την εικόνα, γυρνώντας γειτονιά τη γειτονιά, δρόμο τον δρόμο, μέσα από τη δράση που πραγματοποίησε πρόσφατα.

Αυτός ο απολογισμός κατέγραψε:

  • Αμέτρητα παράπονα στον τομέα της καθαριότητας.
  • Ανύπαρκτα ή ασυντήρητα πεζοδρόμια.
  • Καθημερινό μαρτύριο στους δρόμους για τους οδηγούς και έλλειμα στις θέσεις στάθμευσης.
  • Απουσία τοπικής συγκοινωνίας.
  • Ελάχιστους ανοικτούς χώρους άθλησης και αναψυχής.
  • Ασυντήρητα πάρκα, παραμελημένο πράσινο.
  • Προβλήματα αστυνόμευσης και παραβατικότητας, που εντείνονται από την έλλειψη σωστού δημοτικού φωτισμού.
  • Προβλήματα στα σχολικά κτήρια.
  • Έλλειμμα κοινωνικών δομών που θα στηρίξουν τον ευάλωτο πολίτη.

Και ο κατάλογος είναι ατέλειωτος…

«Αυτός είναι ο απολογισμός που κάνουν οι πολίτες εκεί έξω κ. Ζορμπά και κ. Σταθόπουλε. Και ό,τι και να τους πείτε εσείς, εμείς ή οποιοσδήποτε άλλος, είναι περιττό. Οι δημότες και οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής έχουν συνειδητοποιήσει ότι με τη διοίκησή σας η πόλη δεν έμεινε στάσιμη, δεν έχασε μόνο περίπου 12 χρόνια, αλλά γύρισε πίσω.

Ο δικός μας απολογισμός…

Εκτός του απολογισμού της δημοτικής αρχής, όμως, υπάρχει και ο δικός μας απολογισμός, που οφείλουμε προς τους συμπολίτες μας.

Ως δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και ως μέλη της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής ομάδας Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή:

  • Ασκήσαμε από την πρώτη μέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο γόνιμη και νηφάλια κριτική, στηρίζοντας κάθε απόφαση της δημοτικής αρχής που ήταν για το καλό της πόλης. Γιατί είμαστε η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη που συνειδητά και υπεύθυνα έχει επιλέξει να ψηφίζει κάθε θετικό μέτρο, να καταθέτει προτάσεις για να λυθούν προβλήματα, να βάζει πλάτη όταν αυτό απαιτεί το συμφέρον της πόλης, αλλά και να ασκεί αυστηρό έλεγχο σε κάθε επιλογή αδιαφάνειας και αναποτελεσματικότητας. Γιατί είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την Πόλη και τους Πολίτες με ευθύνη, συνέπεια, με αρχές και αξίες.  Γιατί είμαστε η παράταξη της απλής λογικής, της συναίνεσης, της σύνθεσης και των προτάσεων, η παράταξη που ακούει την κοινωνία.
  • Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση των υποδομών και των δημοτικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου. Κάποιες από αυτές μάλιστα τις κάνατε δεκτές, για να τις… ξεχάσετε στη συνέχεια.
  • Βρεθήκαμε στο πλευρό των συμπολιτών μας σε κρίσιμες περιόδους, όπως αυτές της πανδημίας ή των ακραίων καιρικών φαινομένων, όταν εσείς είχατε εξαφανιστεί από την πόλη ή τα περιμένατε όλα από τον κεντρικό μηχανισμό.
  • Βάλαμε και εξακολουθούμε να βάζουμε πλάτη ακόμη και όταν κάνετε λάθη, μόνο και μόνο για να μην τα πληρώσει η πόλη, όπως στις περιπτώσεις των έργων του κολυμβητηρίου και του νέου δημαρχείου.

Θέλουμε μια άλλη Αγία Παρασκευή…

Αυτό που έχουν συνειδητοποιήσει οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής τα τελευταία 12 χρόνια είναι πως δεν μας αξίζει αυτή η πόλη στην οποία ζούμε. Αντιθέτως, όπως επισήμανε και ο Γιάννη Μυλωνάκης:

  • Εμείς θέλουμε η Αγία Παρασκευή να αποκτήσει Δημοτική Συγκοινωνία για να μπορούν οι δημότες μας να μετακινούνται από και προς τους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού σιδηρόδρομου. Γιατί μπόρεσε ο Δήμος Αμαρουσίου και δεν μπορούμε εμείς;
  • Εμείς θέλουμε να περιορίσουμε τον όγκο απορριμμάτων για να πληρώνει η πόλη και οι δημότες λιγότερα και να αξιοποιήσουμε όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης, προς όφελος του περιβάλλοντος, αλλά και της εξοικονόμησης πόρων. Γιατί μπορεί ο Δήμος Χαλανδρίου και όχι εμείς;    
  • Εμείς θέλουμε να αποκτήσουμε υπόγειους οργανωμένους χώρους στάθμευσης με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης και να αξιοποιήσουμε τους υπάρχοντες με προγραμματικές συμφωνίες με τον Δήμο, για φθηνότερη στάθμευση. Γιατί μπορεί ο Δήμος Αμαρουσίου και Κηφισιάς και όχι εμείς;
  • Εμείς θέλουμε να αποκτήσουμε οργανωμένα και ασφαλή πεζοδρόμια σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Γιατί ο Δήμος μας, ενώ ξεκίνησε πρώτος αυτή την προσπάθεια στο Κοντόπευκο, τελικώς τα εγκατέλειψε όλα από το 2013;   
  • Εμείς θέλουμε η πόλη μας να αποκτήσει συστήματα οδοφωτισμού  με λαμπτήρες LED, με περισσότερο φως και χαμηλότερο ενεργειακό κόστος, με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης. Γιατί ενώ το έχουμε προτείνει και στον κ. Σταθόπουλο και στον κ. Ζορμπά η πόλη μας παραμένει στο σκοτάδι;  Γιατί δεν κάνουμε αυτό που κάνουν και άλλοι Δήμοι της χώρας.
  • Εμείς θέλουμε μια άλλη Αγία Παρασκευή και θα δουλέψουμε σκληρά γι’ αυτό.

Η Αγία Παρασκευή τελειώνει εδώ με το παλιό. Τελειώνει εδώ με τις λογικές που την έχουν καταντήσει παράδειγμα προς αποφυγήν στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Οι Αγιοπαρασκευιώτες αξίζουν και θα έχουν μετά τον Οκτώβριο του 2023 μια καλύτερη δημοτική αρχή.

Μια δημοτική αρχή που θα έρθει να δουλέψει για την πόλη και όχι να δουλέψει την πόλη…»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet