Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία: Δεν μένουμε σιωπηλοί!
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία: Δεν μένουμε σιωπηλοί!

Με πρωτοβουλία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “αλλαγή για τη Νέα Ιωνία” και υποψηφίου δημάρχου Νέας Ιωνίας, Βασίλη Χριστοδούλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας θεματική ημερίδα – ανοιχτή ομιλία, αντικείμενο την “Εγκληματικότητα και ενδοοικογενειακή βία”.

Οι εισηγητές της θεματικής εκδήλωσης, Ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος, Αγγλική Ματαλιωτάκη και Βασίλης Μαστρογιάννης καθώς και η συντονίστρια – δημοσιογράφος, Τασούλα Παπανικολάου, εστίασαν στο φαινόμενο της βίας εντός της οικογενειακής εστίας: ο βασικός αυτός πυρήνας προστασίας έχει πλέον συνδεθεί με την εμφάνιση βίαιων και εγκληματικών συμπεριφορών, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την ενδοοικογενειακή βία, την κακοποίηση ανηλίκων και στη χειρότερη διάστασή τους τις δολοφονίες από μέλη των οικογενειών τους.

Επί της ουσίας προκύπτει η ανάγκη για μια νέα προσέγγιση , που δεν βασίζεται στην αντιμετώπιση και την καταστολή, αλλά στην πρόληψη, στην προστασία των ευάλωτων και το συνδυασμό πολιτικών ασφαλείας και πρόνοιας. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε ο συντονισμός της εκδήλωσης, όπου βγήκαν βαθιά μηνύματα για την ενδυνάμωση των οικογενειακών θέσεων.

Ακολούθησε διαδραστική συζήτηση με τους δημότες που τίμησαν μαζικά την ημερίδα και καταχειροκρότησαν τους ομιλητές.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές αυτής της άρτιας διοργάνωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet