Αλ. Μουστόγιαννης: Ευχή όλων μας το τέλος της επιδημίας του AIDS να μην είναι απλώς ένα όραμα
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Αλ. Μουστόγιαννης: Ευχή όλων μας το τέλος της επιδημίας του AIDS να μην είναι απλώς ένα όραμα

“Μπορεί η Επιστήμη να μην έχει καταφέρει ακόμα να καταπολεμήσει το Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας (AIDS), αλλά, στα χρόνια που πέρασαν μείωσε κατά πολύ την γνωστική μας ανεπάρκεια γι’ αυτήν την ασθένεια. Ο HIV μολύνει περίπου 2 εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο, ενώ σκοτώνει 700.000 απ’ αυτούς.

Αυτό καταδεικνύει πως είναι αναγκαία η εξάλειψη των ανισοτήτων στην υγεία, διότι, όπως σε κάθε πανδημία, κανένας δεν είναι ασφαλής, εάν δεν είμαστε όλοι ασφαλείς. Παρά το γεγονός πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον τομέα της πρόληψης και της θεραπείας της νόσου, όπως και στο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των ατόμων που ζουν με εκείνη, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πώς να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους, ενώ το στίγμα και οι διακρίσεις εξακολουθούν να πλήττουν αρκετούς ανθρώπους που ζουν με την πάθηση.

Ελπίδα και ευχή όλων μας, το τέλος της επιδημίας του AIDS να μην είναι απλώς ένα όραμα, αλλά να μπορεί να γίνει πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον με τη βοήθεια όλων μας.”

Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, επικεφαλής δημοτικής παράταξης Αγία Παρασκευή Μια Γενιά Μπροστά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet