Για θέματα που απασχολούν τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης μίλησε ο Ν. Κωνσταντίνου στον «Βlue Sky»
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Για θέματα που απασχολούν τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης μίλησε ο Ν. Κωνσταντίνου στον «Βlue Sky»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Διάλογο με την επικαιρότητα» της Φωτεινής Βρύνα στον τηλεοπτικό σταθμό “Blye Sky” ήταν σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης, επικεφαλής της παράταξης “Ανανέωση & Συνεργασία για την πόλη μας” και Πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. Νικηφόρος Κωνσταντίνου. Ο κ. Κωνσταντίνου ευχαρίστησε την κ. Βρύνα για την πρόσκληση και στη συνέχεια απαντώντας στα ερωτήματα που τέθηκαν είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε μία σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν στο Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης εκφράζοντας θέσεις της δημοτικής μας παράταξης.

  1. Σύγχρονη, οργανωμένη, πολλαπλών διαχωρισμών αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων. Καθαριότητα, οικονομικό όφελος, προστασία του περιβάλλοντος.

2. Οδοφωτισμός, αντικατάσταση 100% με σύγχρονα led φωτιστικά. Αύξηση ποιότητας φωτισμού, βελτίωση αισθήματος ασφάλειας, εξοικονόμηση σημαντικών οικονομικών πόρων, μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος, εφικτή μείωση δημοτικών τελών και επέκταση οδοφωτισμού σε περιοχές που δεν καλύπτονται.

3. Προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των δασών, βελτίωση και εμπλουτισμός του υφιστάμενου πράσινου στα δάση αλλά και στο Δήμο γενικά με την αρωγή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

4. Διαρκής και οργανωμένη παρακολούθηση της υλοποίησης επέκτασης της Λ. Κύμης. Προστασία ιδιαίτερα της Λυκόβρυσης από αρνητικές επιπτώσεις του έργου στον προαστιακό της χαρακτήρα σύμφωνα και με τις προτάσεις της Κίνησης Πολιτών.

5. Δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο μας για τα υφιστάμενα αθλήματα αλλά και για άλλα που δεν έχουν δικούς τους χώρους όπως η επιτραπέζια αντισφαίριση, το σκάκι, ο στίβος. Δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στη Λυκόβρυση.

6. Ανακατασκευή των πνευματικών κέντρων “Γ. Διαμαντόπουλος” στη Λυκόβρυση & “Μελίνα Μερκούρη” στο Ηλιακό Χωριό σε υψηλού επιπέδου χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων.

7. Διαμόρφωση κεντρικής πλατείας Πεύκης,

8. Δημιουργία ολοκληρωμένης ασφαλούς διαδρομής για περίπατο, τρέξιμο, ποδήλατο στον ενιαίο Δήμο.

9. Δημοσιότητα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, μετάδοση ραδιοφωνικά και μέσω εικόνας, ουσιαστική ενίσχυση της «ημέρας ρου πολίτη». Δημόσια λογοδοσία πεπραγμένων της Διοίκησης κάθε έτος.

10. Βελτίωση και κατασκευή νέων πεζοδρομίων, για ασφαλή και λειτουργική κυκλοφορία των πεζών.

11. Ολοκληρωμένη παρέμβαση και προσαρμογές ισότιμης διαβίωσης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ιδιαίτερη μέριμνα στις πολύπλευρες ανάγκες του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων που φιλοξενείται στο Δήμο μας.

12. Ίδρυση βρεφονηπιακών σταθμών. Μελέτη για μείωση των τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

13. Διεύρυνση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας. Ολοκλήρωση ΚΑΠΗ Κάτω Πεύκης.

14. Δημιουργία θεατρικής σχολής, περαιτέρω αναβάθμιση του δημοτικού ωδείου και των υπολοίπων πολιτιστικών δομών.

15. Βελτίωση κτηριακών υποδομών και εμπλουτισμός εποπτικών μέσων στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Υποστήριξη των σχολείων με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Θεσμική συνεργασία με την Ένωση Γονέων.

16. Δημιουργία Κέντρου Υγείας στο Δήμο μας.

17. Εργαζόμενοι σύμμαχοι στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου σε ασφαλείς και ποιοτικές συνθήκες εργασίας.

18. Συστηματική, συνεχής, πολυεπίπεδη, διακριτική υποστήριξη των συμπολιτών μας σε δυσχερή οικονομική διαβίωση.

19. Οργανωμένη στήριξη της επαγγελματικής και εμπορικής αγοράς με ειδικό σχέδιο που θα δημοσιοποιηθεί σύντομα.

20. Ανάπτυξη του εθελοντισμού σε όλους τους τομείς αξιοποιώντας το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό που επιθυμεί να συνεισφέρει στην τοπική μας κοινωνία.

21. Προτεραιότητα στην ενίσχυση των αναγκαίων μέσων προστασίας πολιτών, κατοικιών, οχημάτων.

22. Συνεργασία με τις φιλοζωϊκές οργανώσεις, έμφαση στην ολοκλήρωση του πρότυπου διαδημοτικού κέντρου για τα αδέσποτα.

Στον επίλογο της συνέντευξης ο κ. Κωνσταντίνου επισήμανε την αναγκαιότητα έγκαιρου και ολοκληρωμένου εορταστικού στολισμού και φωτισμού του Δήμου σε όλες τις γειτονιές, αίτημα δικαιολογημένο τόσο των κατοίκων όσο και των εμπόρων και επαγγελματιών.

Με ευγνωμοσύνη τόνισε τα καθημερινά θετικά μηνύματα που δέχεται με κάθε πρόσφορο μέσο από κατοίκους του Δήμου για την υποψηφιότητά του και την ενθάρρυνση που του προσφέρει η συστράτευση στην παράταξη «Ανανέωση & Συνεργασία για την πόλη μας» εκλεκτών συνδημοτών όλων των ηλικιών, συγκροτώντας μία ομάδα για την οποία είναι υπερήφανος, αντλώντας σιγουριά για τη νικηφόρα συμμετοχή στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

To Δίκτυο Πολιτών Λυκόβρυσης – Πεύκης: «Ανανέωση & Συνεργασία για την πόλη μας».

Γραφείο: Εμπορικό Κέντρο Πεύκης, Λ. Ειρήνης 20, 1ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2114242207, email: [email protected], Facebook: Ανανέωση Συνεργασία, Instagram: ananeosi_sunergasia, Twitter: @ananeose

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet