Νίκη των Πολιτών: Εξαιρετικά επιτυχημένη η 6η Συνάντηση Γειτονιάς στον Άγιο Ιωάννη
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Νίκη των Πολιτών: Εξαιρετικά επιτυχημένη η 6η Συνάντηση Γειτονιάς στον Άγιο Ιωάννη

Με μεγάλη συμμετοχή και πολλές ομιλίες κατοίκων έγινε, την Δευτέρα 16/1, η έκτη κατά σειρά Συνάντηση Γειτονιάς που διοργάνωσε, αυτή την φορά στον Άγιο Ιωάννη, η Ανεξάρτητη Δημοτικής Κίνηση «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής».

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, που αφορούσε στους κατοίκους των οικοδομικών τετραγώνων που περικλείονται από τις οδούς Αγίου Ιωάννη, Δ. Ράλλη – Ζεφύρων, Αιγαίου Πελάγους, Γραβιάς, Πευκακίων και Δ. Ράλλη και που συντόνισε η Κατερίνα Φλατσούση πρ. Δημ. Σύμβουλος και πρ. Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

«Είμαστε μια ζωντανή Δημοτική Κίνηση με συνεχείς δράσεις ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας, ανεξάρτητη από τα κόμματα και με διοργάνωση συνελεύσεων γειτονιάς από την πρώτη στιγμή ίδρυσης μας» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Γιάννης Σταθόπουλος και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κακούς χειρισμούς της Δημοτικής αρχής Ζορμπά στην υπόθεση απαλλοτρίωσης των πρώην εκπαιδευτηρίων «Μακρή».

Στην συνέχεια περιέγραψε τα έργα που έγιναν στην περιοχή, στη διάρκεια της Δημαρχιακής του θητείας 2014-19: ασφαλτοστρώσεις των οδών Πευκακίων, Βορά, Ανατολής κ.α., ανακατασκευές πεζοδρομίων οδού Αγ. Ιωάννου, εγκατάσταση 4 ζευγαριών υπόγειων κάδων στην Πλ. Αγίου Ιωάννη, αναπλάσεις προαυλίων στα 2ο και 8ο Δημοτικά Σχολεία, αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων οδού Αιγαίου Πελαγους, μελέτη και χρηματοδότηση ανακατασκευής αθλητικών χώρων στο Πάρκο «Στ. Κώτσης» που ολοκληρώθηκε, πολλά έργα και εργασίες στο Αθλητικό Κέντρο οδού Νότου κ.α.

Αναφέρθηκε επίσης σε εκκρεμή προβλήματα της γειτονιάς.

Ακολούθησαν πολλές τοποθετήσεις κατοίκων της περιοχής που έθιξαν θέματα διαμπερούς κυκλοφορίας, πεζοδρομίων, καθαριότητας, διαγραμμίσεων, ηλεκτροφωτισμού της οδού Αιγαίου Πελάγους αλλά και της οδού Αγίου Ιωάννου, μεγάλων οχημάτων του Κολεγίου, κάδων χωρίς καπάκια και που δεν καθαρίζονται, στάθμευσης με απαγορευτικά, συνολικής εγκατάλειψης της περιοχής, ελεγχόμενης στάθμευσης, ποδηλατοδρόμων, κλαδιών κ.α.

Σημειώνουμε την παρουσία των Δημ. Συμβούλων Παν. Γκόνη και Δημ. Κονταξή πρ. Αντιδημάρχων, από την Ένωση Συλλόγων Γονέων της Γ.Γ. Φαίης Βαζούρα, του Προέδρου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σπ. Φουρλάνου, μελων Δ.Σ. συλλογικοτήτων της πόλης κ.α.

Οι Συναντήσεις Γειτονιάς θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα στην περιοχή του Παραδείσου.

Γιάννης Σταθόπουλος, επικεφαλής της δημοτική παράταξης Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet