Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μίλησε η Κρ. Αγαπητού στο συνέδριο της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μίλησε η Κρ. Αγαπητού στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Τον κομβικό ρόλο, που ήδη διαδραματίζει αλλά και θα διαδραματίσει ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τους εργαζόμενους, για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και συνολικά για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, ανέδειξε στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε., που διεξήχθη στον Βόλο από 21 έως και 23 Νοεμβρίου, η Επικεφαλής της Παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» και Υποψήφια Δήμαρχος Χαλανδρίου, κ. Κρίστη Αγαπητού.

Η κα Κ. Αγαπητού παρουσίασε έρευνα σύμφωνα με την οποία είναι επιτακτική ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπει στην τροχιά της νέας ψηφιακής πραγματικότητας, που διαμορφώνεται με ταχύτατους ρυθμούς τον 21ο αιώνα, ώστε να μη χαθεί το τρένο της ανάπτυξης, που έχει κατεύθυνση, μια καλύτερη Ελλάδα.

Σημαντικά δεδομένα και συμπεράσματα, που προέκυψαν από την έρευνα είναι, ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων (235 εργαζόμενοι στους ΟΤΑ) θεωρεί, ότι:

  1. Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός αποτελεί μια στρατηγικής σημασίας προτεραιότητα και υπάρχει ανάγκη εφαρμογής του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  2. Η χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών θα συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής και στην εξυπηρέτηση όλων των δημοτών αλλά και των επιχειρήσεων.
  3. Κρίσιμης σημασίας για να επιτευχθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι η επιμόρφωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
  4. Υπάρχουν προοπτικές επιτυχούς μετάβασης στον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο, εμπόδια όπως η έλλειψη ψηφιακών δεξιοτήτων και ψηφιακών υποδομών, η γραφειοκρατία και το σύστημα διοίκησης.

«Ο κόσμος αλλάζει καθημερινά με ταχύτητα φωτός. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός ειδικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι απαραίτητος, ώστε να μη μείνει πίσω στις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται. Μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι επιχειρηματίες, να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο κι’ όχι να περιμένουν να πουν το παράπονο τους στον Δήμαρχο…» δήλωσε μεταξύ άλλων η Κ. Αγαπητού.

Γραφείο Τύπου δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet