Γιώργος Ιωακειμίδης: Έτσι θα αντιμετωπίσω τα πιεστικά προβλήματα στην Περιφέρεια Αττικής
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Γιώργος Ιωακειμίδης: Έτσι θα αντιμετωπίσω τα πιεστικά προβλήματα στην Περιφέρεια Αττικής

Στις κρίσιμες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ο Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης διεκδικεί την ψήφο των πολιτών με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Δίνουμε τα χέρια και δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε ακριβώς ό,τι λέμε, αξιόπιστα και αποφασιστικά.

Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία. Οφείλει να παίρνει το πρόβλημα από κάτω και να το ανεβάζει προς τα πάνω. Βασική μας προτεραιότητα είναι η δημιουργία ενός αναπτυξιακού προγράμματος για την Ανατολική και Δυτική Αττική, με κοστολογημένες μελέτες, προκειμένου να μειωθούν οι ανισότητες.

Γράφει ο Γιώργος Ιωακειμίδης*

Ωστόσο, το μεγαλύτερο και πιο πιεστικό πρόβλημα είναι τα απορρίμματα και η διαχείρισή τους. Τη στιγμή που η Αττική παράγει 1,8 εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών ετησίως, ο χρόνος για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής μετράει αντίστροφα καθώς η «ζωή» του δεν ξεπερνά τα δύο χρόνια. Μπορούμε ωστόσο να οργανώσουμε επιτέλους ένα σωστό και λειτουργικό σύστημα ανακύκλωσης, μείωσης του όγκου και επανάχρησης για το 50% του όγκου των απορριμμάτων  με την Περιφέρεια να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στους δήμους ώστε να το οργανώσουν και να εκπαιδεύσουν τους πολίτες σε αυτό.

Το κυκλοφοριακό είναι επίσης ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει  η Αττική για το οποίο έχουν γίνει μέχρι σήμερα ελάχιστες, μεμονωμένες ή καθόλου παρεμβάσεις.  Είναι χαρακτηριστικό ότι τα φανάρια προγραμματίζονται μία φορά την εβδομάδα, γεγονός στο οποίο οφείλεται το μισό μποτιλιάρισμα στην Παραλιακή. Το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με ψηφιακό μετασχηματισμό, δηλαδή με «έξυπνα» φανάρια που θα αναπρογραμματίζονται διαρκώς ανάλογα με την κίνηση. Είναι γνωστό εξάλλου και το καθημερινό μποτιλιάρισμα στον Κηφισό όπου η πιθανότητα  μιας βλάβης ή μια σύγκρουσης  μετατρέπεται σε πραγματικό Γολγοθά για τα 200.000 οχήματα που ανεβοκατεβαίνουν καθημερινά. Η άμβλυνση μπορεί να επιτευχθεί με την προμήθεια τουλάχιστον τεσσάρων ειδικών πλατφορμών που θα μείωνε στο μισό τον χρόνο απομάκρυνσης των οχημάτων. Σημειώνω ότι αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια διαθέτει μία πλατφόρμα κι αυτή όχι πάντα… Επίσης θα χρειαστούν παρεμβάσεις, εκτός από τον Κηφισό που σε έξι σημεία στενεύει παράλογα, στις  λεωφόρους Κατεχάκη, Κηφησίας, Μεσογείων Μαραθώνος και την Παραλιακή, για τις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία μελέτη!

H κλιματική αλλαγή, οι υπερβολικές θερμοκρασίες, η άναρχη δόμηση και οι τραγικές ελλείψεις σε μέσα πυροπροστασίας μετατρέπουν σταδιακά την Αττική και την υπόλοιπη χώρα σε κρανίου τόπο. Διεκδικούμε οικονομικούς πόρους που σήμερα είναι ανεπαρκείς και σύστημα ελέγχου από το υπουργείο, δηλαδή εποπτεία για την υλοποίηση του έργου προληπτικής πυροπροστασίας που σήμερα είναι ανύπαρκτο. Όπως ανύπαρκτος ήταν και ο Γ. Πατούλης  την στιγμή που υπήρξε τεκμηριωμένη καταγγελία ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια μηχανημάτων για την κατάσβεση των πυρκαγιών καθυστέρηση τραγικά. Ενώ η αντιπυρική περίοδος ξεκινά την 1η Μαΐου ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε στις 15 Ιουλίου στις 23.59 τα μεσάνυχτα. 

Στα παραπάνω προσθέτω την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, τις αθλητικές υποδομές που σήμερα χωλαίνουν και τις  υποδομές υγείας. Αξίζει να υπενθυμίσω ότι η Ανατολική Αττική, μια από τις πολυπληθέστερες περιοχές δεν διαθέτει νοσοκομείο, με ό,τι αυτό σημαίνει για την επιβάρυνση των κεντρικών νοσοκομείων της πρωτεύουσας.

Η απελθούσα διοίκηση παρέλαβε την Περιφέρεια με πλεόνασμα και την παραδίδει με 100 εκατομμύρια έλλειμμα, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί  ούτε ένα σοβαρό έργο υποδομής και παρά το γεγονός ότι είχε στην διάθεσή της έναν τεράστιο προϋπολογισμό. Η κρυστάλλινη διαφάνεια στην λήψη και την εφαρμογή των αποφάσεων της Περιφέρειας και η λειτουργία ελεγκτικών μηχανισμών  είναι μονόδρομος για την αποφυγή φαινομένων διαφθοράς. Η διερεύνηση για διασπάθιση δημοσίου χρήματος δεν αποτελεί ρεβανσιστική πρακτική αλλά υποχρέωση προς τους φορολογούμενους πολίτες.

Κατεβαίνουμε στον προεκλογικό στίβο με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, οι οποίες δεν απορρέουν μόνο από την πανθομολογούμενη αποτυχία της απερχόμενης pεριφερειακής αρχής. Η πολυετής εμπειρία και η επιτυχημένη θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι υποψήφιοι μας και οι συνεργάτες μας που προέρχονται από όλους τους επαγγελματικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους και είναι δοκιμασμένοι και επιτυχημένοι ο καθένας στον τομέα του  παρέχουν τα εχέγγυα για να αλλάξουν επιτέλους οι χρόνιες παθογένειες και να λαμβάνονται οι αποφάσεις της καθημερινότητας όσο πιο κοντά στους πολίτες.

* Υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet