Δέσποινα Θωμαΐδου: Ρίχνει το γάντι στους πολιτικούς της ανθυποψηφίους
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Δέσποινα Θωμαΐδου: Ρίχνει το γάντι στους πολιτικούς της ανθυποψηφίους

«Κάναμε σημαντικό έργο: νοικοκυρέψαμε, ψηφιοποιήσαμε και εκσυγχρονίσαμε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου. Κάναμε παρεμβάσεις, προσθήκες, ανακαινίσεις και αναπλάσεις σε όλες τις Σχολικές Δομές και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, σε αθλητικούς χώρους, παιδικές χαρές, πάρκα και πλατείες, στη δημοτική συγκοινωνία, στην Καθαριότητα, στο Πράσινο και στην Κοινωνική Υπηρεσία. Επανασχεδιάσαμε με επιστημονικό και ασφαλή τρόπο όλα τα μεγάλα έργα της πόλης (Ο.Τ. 150, Πεζογέφυρα Αλ. Παναγούλη) και ξεκινάμε την υλοποίησή τους με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Ενσωματώσαμε δημιουργικά στη διοίκησή μας τις συνέπειες από τον Covid 19, τα δύο πρώτα χρόνια, στη συνέχεια το υπέρογκο κόστος για τους Δήμους από τις αυξήσεις στην ενέργεια, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, και, καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας μας, την τεχνητή έλλειψη απαρτίας από Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, εξαιτίας της οποίας αναβλήθηκε πάνω από 20 φορές το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και την ηχορύπανση, τις προσβολές, τις έωλες καταγγελίες και τις προσπάθειες να κωλυσιεργήσουν την  υλοποίηση του έργου μας, όταν ήταν παρούσες».

Δέσποινα Θωμαΐδου

Με σειρά εγγράφων και αποφάσεων της Περιφέρειας και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, απέδειξε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα Δέσποινα Θωμαΐδου, την ειλικρίνεια των όσων ισχυρίστηκε, αποδομώντας, ταυτόχρονα, και τα επιχειρήματα Παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, σε εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης.

Αναιρώντας            έναν-έναν       τους      αντίθετους        ισχυρισμούς        μέρους       της αντιπολίτευσης, υπερασπίστηκε όλα τα μικρά και τα μεγάλα έργα που έχουν υλοποιηθεί, αλλά και όσα βρίσκονται σε εξέλιξη, με έμφαση σε αυτά που έχουν αποτελέσει και αποτελούν το μήλον της έριδος μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας: το υπόγειο γκαράζ στο Ο.Τ. 150, την Πεζογέφυρα της Αλ. Παναγούλη και τα αντιπλημμυρικά έργα στο κέντρο και σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως στον Περισσό.

Μίλησε για μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις και έργα, τα οποία υλοποιήθηκαν μετ’ εμποδίων, τόσο εξαιτίας των πρωτόγνωρων συνθηκών που αντιμετωπίσαμε όλοι λόγω COVID19, τα πρώτα δύο χρόνια της θητείας της, και, στη συνέχεια, λόγω του αυξημένου κόστους λειτουργίας του δήμου εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, όσο και της συμπεριφοράς των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του κου Μανούρη και του κ. Γκότση και μετέπειτα του κ. Κανλή, οι οποίες δημιουργούσαν τεχνητή έλλειψη απαρτίας στα Δημοτικά Συμβούλια, με την απουσία τους από αυτά πάνω από είκοσι φορές, και άρα αδυναμία λήψης αποφάσεων, ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα τα έργα, αφού με τον τότε ισχύοντα νόμο της απλής αναλογικής η δημοτική αρχή εξασφάλισε την πλειοψηφία των δημοτών, αλλά μόνο εννέα Δημοτικούς Συμβούλους επί συνόλου τριάντα πέντε.

Συνοπτικά, η Δήμαρχος περιέγραψε «το χάος που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση», η οποία, όπως είπε, έχοντας ασθενή και επιλεκτική μνήμη, απέκρυψε τα έγγραφα της Περιφέρειας και τα αιτήματά της, ως εποπτεύουσας και χρηματοδοτούσας αρχής,  να σταματήσουν τα έργα στο Ο.Τ.

150 και στην Πεζογέφυρα της Αλ. Παναγούλη, καθώς υπήρξαν σοβαρές αστοχίες στις υπάρχουσες Μελέτες και θα έπρεπε να επανασχεδιαστούν και να επαναδημοπρατηθούν. (Ο.Τ. 150: απουσία πρόβλεψης της υψηλής εκροής του υδροφόρου ορίζοντα, μη τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης ασφαλείας της κατασκευής της εισόδου από τον κεντρικό αγωγό του φυσικού αερίου, απουσία υπολογισμού πρόβλεψης βαρέων οχημάτων στις πλάκες οροφής του πάρκινγκ,

`μη ενσωμάτωση του ισχύοντος αντισεισμικού κανονισμού. Πεζογέφυρα Αλ. Παναγούλη: σειρά τεχνικών προβλημάτων διαρρύθμισης φωτισμού και απαίτηση πλήρους ανασχεδιασμού των πεζοδρομίων και των οδεύσεων της γέφυρας και ενσωμάτωση του νέου αντισεισμικού κανονισμού).

Και ενώ, συνέχισε η Δήμαρχος, «η προηγούμενη δημοτική αρχή γνώριζε, μήνες πριν, την κατάσταση, επέλεξε να ξεκινήσει άρον-άρον κάποια έργα, όπως το Ο.Τ. 150, ώστε να φανεί ότι κάτι γίνεται προεκλογικά, και να καλυφθεί το κενό αδράνειας των εννέα ετών της διοίκησής της. Προσπάθησαν να παρουσιάσουν ότι κάνουν κάποιο έργο, αλλά το έργο αυτό ήταν ψεύτικο».

Και τα δύο παραπάνω έργα θα γίνουν πλέον με τις σωστές Μελέτες, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί, με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή τους από την Περιφέρεια Αττικής,  ύψους 11.500.000 ευρώ για το Ο.Τ. 150  και  850.000 ευρώ για την Πεζογέφυρα της Αλ. Παναγούλη. Και τόνισε: «το χάος αυτό κλήθηκα να διαχειριστώ και φυσικά η λύση της Σύμβασης με αίτημα του Αναδόχου προς την Περιφέρεια Αττικής, η οποία ήταν η αναθέτουσα αρχή, ήταν λογική, αφού επί της ουσίας επρόκειτο για ένα νέο έργο, το οποίο έπρεπε να επανασχεδιαστεί!!! Τα έχω πει, επανειλημμένα, στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτά. Τα αγνοεί ο κ. Γκότσης και οι συνδαιτημόνες του; Επικαλούνται ότι εγώ θα κάνω νέο Δημαρχείο στην ανοδομή του 150, κάτι το οποίο ουδέποτε έχω πει».

Όσο για τα αντιπλημμυρικά έργα, η κα Θωμαΐδου παρατήρησε ότι αυτά εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους, όπως και η πόλη, από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αφήνοντας επί μήνες την Νέα Ιωνία με κλειστούς δρόμους (οδοί Αλατσάτων και Πάρσης) και ορύγματα βάθους εννέα μέτρων, τονίζοντας: «είναι απορίας άξιο γιατί ο κ. Γκότσης δεν ανέφερε την υλοποίηση του έργου στο κέντρο της πόλης και στις γειτονιές, πλην του τελευταίου τμήματος, μεταξύ των οδών Βασιλειάδη (πρώην Ανθέων) και του ρέματος του Ποδονίφτη στον Περισσό, εξαιτίας του ότι για την κατασκευή του και την ασφαλή αντιστήριξη των πρανών απαιτείτο να χρησιμοποιηθεί εδαφικό τμήμα του Δήμου Αθηναίων που δεν συναινούσε στην παραχώρησή του και που δεν είχε αρχικά προβλεφθεί με τη σύμφωνη γνώμη του, όταν το έργο σχεδιαζόταν!!! Ναι, καλά το ακούτε!!! Αυτή λοιπόν είναι η αλήθεια για τα μεγάλα έργα της πόλης, επί θητείας της κας Δούρου, ως Περιφερειάρχη, και του κ. Γκότση ως Δημάρχου. Αναγνωρίζω δημόσια ότι πρόθεση και των δύο ήταν να γίνουν και να προχωρήσουν τα έργα αυτά. Αλλά δεν μπορούμε να χτίσουμε σπίτι χωρίς σχέδια και άδεια οικοδομής!»

Και συνέχισε: θέλω όμως να ρωτήσω όλες και όλους ποιος νοήμονας άνθρωπος και Δήμαρχος δεν θα ήθελε σήμερα «να κόβει» κορδέλες και να προβάλλεται, προσωπικά και πολιτικά, μέσα από την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου, το οποίο η κοινωνία μας το περιμένει εδώ και 20 χρόνια; Ποιος; Απαντήστε μου. Για να τελειώνουν τα παραμύθια με το Ο.Τ. 150, σας διαβεβαιώνω ως Δήμαρχος και ως Πολιτικός Μηχανικός ότι:

Α. το υπόγειο πάρκινγκ του 150 θα γίνει πλέον με τις σωστές Μελέτες, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί, με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση των 11.500.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής – και παραπέμπω στο Δελτίο Τύπου προ ενός μήνα του Περιφερειάρχη, που δημοσιεύθηκε μετά από την πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Ιωνία.

Β. στην ανοδομή δεν γίνεται Δημαρχείο. Αλλά θα είναι ελεύθερος χώρος πλατείας που τόσο ανάγκη έχει η πόλη μας. Τέλος, τα σύνθετα Τεχνικά Έργα όπως αυτό, απαιτούν σοβαρή γνώση του αντικειμένου και όχι μόνο καλές προθέσεις για να γίνουν. Για να τελειώνουμε: το έχω πει πολλές φορές στην ανοδομή θα γίνει Πλατεία.

Επιπλέον, η Δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά στο μέχρι σήμερα έργο της, στα έργα που είναι έτοιμα να ξεκινήσουν, καθώς και στο όραμά της για την επόμενηπενταετία, αν οι δημότες και οι δημότισσες  την τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους σε δύο εβδομάδες και γι’ αυτή την πενταετία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet