Δήμος Μπροστά+: Ανύπαρκτα πεζοδρόμια, δρόμοι χωρίς μέλλον
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Δήμος Μπροστά+: Ανύπαρκτα πεζοδρόμια, δρόμοι χωρίς μέλλον

Είναι καθημερινό φαινόμενο, όσοι συμπολίτες μας, κυρίως πεζοί, κυκλοφορούν στην πόλη μας να βρίσκονται αντιμέτωποι με πολλούς κινδύνους, αναφορικά με την ασφαλή μετακίνησή τους στα πεζοδρόμια. Για την ακρίβεια, στην πόλη μας, τα πεζοδρόμια είναι ανύπαρκτα, καθιστώντας την μετακίνηση μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία.

Θα μπορούσε να είναι το πιο ξέγνοιαστο διάλειμμα της ημέρας, τόσο για τους γονείς όσο και για τα βρέφη, αν η βόλτα με το καρότσι δεν είχε πλέον εξελιχθεί σε μια στρεσογόνο συνθήκη. Τα άτομα της πόλης που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες δεν θα βίωναν τον αποκλεισμό, καθώς θα μπορούσαν να μετακινούνται με ασφάλεια στην πόλη τους, στη γειτονιά τους. Οι ηλικιωμένοι της πόλης, θα έπρεπε να απολαμβάνουν τον περίπατο ή την μετακίνηση για τις υποχρεώσεις τους, χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να τους συμβεί κάποιο ατύχημα.

Το να περιδιαβαίνει κανείς στην πόλη με καρότσι, αμαξίδιο, ακόμα και με μπαστούνι, δεν ήταν ποτέ μια εύκολη υπόθεση λόγω των στενών ή ανύπαρκτων πεζοδρομίων και της αυθαίρετης στάθμευσης. Πεζοδρόμια άκρως ακατάλληλα στην πράξη για την διέλευση των πεζών, από την ύπαρξη εμποδίων, όπως κολώνες ηλεκτροφωτισμού, σκουπίδια, δένδρα που έχουν αφεθεί χωρίς καμία προστασία και περιποίηση, ανύπαρκτες ράμπες. Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, μπαλώματα ή αμέτρητες ρωγμές στην ξεθωριασμένη, γερασμένη άσφαλτο. Σταθμευμένα οχήματα εμποδίζουν την διέλευση πεζών ακόμη και σε υποτιθέμενες ράμπες για ΑμεΑ.

Δρόμοι χωρίς μέλλον, δρόμοι δίχως όψη, πεζοδρόμια υπαρκτά και, ταυτοχρόνως, ανύπαρκτα… Μια εικόνα που πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει άμεσα.

Μαρία Αθανασοπούλου, υπεύθυνη νεολαίας της παράταξης Δήμος Μπροστά+.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet