Δήμος Μπροστά+: Η Λυκόβρυση έχει ανάγκη ποιοτική αναβάθμιση με άμεσες, δραστικές παρεμβάσεις
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Δήμος Μπροστά+: Η Λυκόβρυση έχει ανάγκη ποιοτική αναβάθμιση με άμεσες, δραστικές παρεμβάσεις

Η Λυκόβρυση δεν είναι απλώς κομμάτι ενός ενιαίου Δήμου που διεκδικεί μια καλύτερη αντιμετώπιση. Είναι μια γειτονιά με πολλά, ιδιαίτερα, ποιοτικά χαρακτηριστικά, τα οποία στο πέρασμα του χρόνου έχουν αλλάξει, διαμορφώνοντας μια διαφορετική εικόνα της πόλης.

Έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στην Λυκόβρυση, έχω βιώσει όλες τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί εδώ και δεκαετίες, θετικές και αρνητικές, που σήμερα καθιστούν την ανάγκη για άμεσες και δραστικές παρεμβάσεις πιο ουσιαστική από ποτέ. Η σημαντική αύξηση του πληθυσμού της περιοχής, η υποβάθμιση του αστικού πρασίνου, αλλά και η εγκατάλειψη των γειτονιών της Λυκόβρυσης από την εκάστοτε δημοτική Αρχή, έχουν φέρει την πόλη μας σε οριακό σημείο. Οφείλουμε να λάβουμε μέτρα, ώστε η ποιότητα ζωής να αναβαθμιστεί άμεσα και αποτελεσματικά.

Σήμερα, τρία είναι τα βασικά προβλήματα που χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις.

Πρώτον, η παντελής απουσία σοβαρής διαχείρισης του ζητήματος της καθαριότητας. Οι γειτονιές της Λυκόβρυσης παρουσιάζουν τραγική εικόνα. Απορρίμματα, μπάζα και εύφλεκτα υλικά που εγκυμονούν κινδύνους, κατεστραμμένοι και υπερχειλισμένοι κάδοι είναι μόνο μια σύντομη περιγραφή της καθημερινότητας που αντικρύζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Απαιτείται σχέδιο, πλάνο, προγραμματισμός και, κυρίως, θέληση για ουσιαστική αντιμετώπιση της κατάστασης. Αύξηση των δρομολογίων των οχημάτων καθαριότητας, άμεση απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων, συχνός καθαρισμός των δασών είναι τα ελάχιστα και κατεπείγοντα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Δεύτερον, το ζήτημα της δημοτικής συγκοινωνίας. Η Λυκόβρυση βρίσκεται σε γεωγραφική απόσταση από το αστικό κέντρο, γεγονός που δημιουργεί έντονα προβλήματα μετακίνησης, ιδιαίτερα στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου κατά τις ώρες έναρξης και λήξης των μαθημάτων τους. Τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας πρέπει να ενισχυθούν άμεσα, ώστε, αφενός να εξυπηρετήσουν πιο αποτελεσματικά την ανάγκη των παιδιών για μετακίνηση από και προς το σχολείο τους, αφετέρου, να περιοριστεί ο κίνδυνος της διασποράς του covid-19 και άλλων ιών, δεδομένου ότι σήμερα, τα παιδιά μετακινούνται στοιβαγμένα μέσα σε ένα μόνο λεωφορείο.

Τρίτον, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, το δάσος της πόλης μας. Μην ξεχνάμε ότι η δασική περιοχή της Λυκόβρυσης αποτελεί έναν από τους τελευταίους εναπομείναντες πνεύμονες αστικού πρασίνου στην Αττική, που, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί σημαντικές ταλαιπωρίες. Οι σφοδρές χιονοπτώσεις των τελευταίων δύο ετών, σε συνδυασμό με την απουσία υδροδότησης κατά τους θερινούς μήνες, καθώς και την ολική εγκατάλειψη του από τις δημοτικές Αρχές, το έχουν φέρει στα όρια της κατάρρευσης, με όποιες συνέπειες μπορεί να επιφέρει για το μέλλον της πόλης μας. Απαιτείται η εκπόνηση μελέτης και η χάραξη στρατηγικής για την προστασία του και, βεβαίως την ανάδειξή του ως πνεύμονα υγείας και αναψυχής για δημότες και επισκέπτες.

Αγαπάμε την Λυκόβρυση και θέλουμε το καλύτερο γι’ αυτήν. Όλοι μας θα δουλέψουμε σκληρά για να την κάνουμε, όπως την ονειρευόμαστε. Το οφείλουμε κυρίως στα παιδιά μας. 

Λίνα Ανδρινοπούλου, μέλος παράταξης Δήμος Μπροστά+.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet