Δήμος Μπροστά+: Κύμης… μια ακόμα χαμένη ευκαιρία!
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Δήμος Μπροστά+: Κύμης… μια ακόμα χαμένη ευκαιρία!

Την Κυριακή 06/11/2022 η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης πραγματοποίησε δημόσιο διάλογο που αφορούσε τη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης. Τόσο οι δημότες, όσο και οι επιστήμονες (μηχανικοί, τοπογράφοι, μηχανολόγοι, κ.λπ.) που έλαβαν το λόγο, επισήμαναν ότι υπάρχουν σοβαρές αδυναμίες στην μελέτη του έργου, όπως επίσης έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την απόκτηση ανταποδοτικών έργων και έλλειψη επιπλέον αναγκαίων μελετών.

Το πλέον σημαντικό συμπέρασμα ήταν η πλήρης αδιαφορία της δημοτικής Αρχής, για την υπόθεση της διάνοιξης της Λ. Κύμης. Συγκεκριμένα, όχι μόνο δεν συμμετείχε η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, που είναι μάλιστα κάτοικος Λυκόβρυσης, αλλά, πολύ περισσότερο, κανένα στέλεχος της δημοτικής Αρχής, ούτε, βεβαίως, ο δήμαρχος, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα πολύ σημαντικά ερωτήματα, που έθεσαν οι κάτοικοι.

Η πραγματικότητα επαληθεύει ότι η δημοτική Αρχή δεν έχει επιδείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για το εν λόγω έργο, καθώς ούτε λειτουργεί η Διαπαραταξιακή Επιτροπή για την διάνοιξη της Λ. Κύμης, ούτε έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός του Τεχνικού Συμβούλου, που έχει ψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εν τέλει, είναι αδιανόητο ότι οι θεσμοί παρακάμπτονται με ηχηρό τρόπο, με αποτέλεσμα η κοινωνία να ζημιώνεται. Ο δήμαρχος απών, η αντιδήμαρχος απούσα, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες απόντες, ανενεργή η διαπαραταξιακή επιτροπή, ανενεργός ο τεχνικός σύμβουλος.

Οι πρωτοβουλίες των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών είναι αναγκαίες και απολύτως απαραίτητες, αλλά δεν είναι δυνατόν να υποκαθιστούν τους θεσμούς της δημόσιας διοίκησης. Οι επιστημονικές ή άλλες ημερίδες, είναι απαραίτητες, εφόσον όμως η εκάστοτε πολιτική ηγεσία και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες συνδράμουν στην λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

Προκαλεί απορία γιατί δεν ενδιαφέρεται κανείς από τη δημοτική Αρχή, για την υλοποίηση του έργου, είναι όμως δεδομένο ότι τελικά πλήττεται η ευημερία των κατοίκων της Λυκόβρυσης και της Πεύκης.

Μαρία Τραγάδη, Τακτικό μέλος ΠΕΑΠ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet