Δήμος Μπροστά+: Ξεκάθαρο μήνυμα Νίκης
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Δήμος Μπροστά+: Ξεκάθαρο μήνυμα Νίκης

Ξεκάθαρο μήνυμα νίκης δόθηκε κατά την παρουσίαση του συνδυασμού «δήμος μπροστά+» την Τετάρτη 22/02 στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Μοναδικό πλήθος κόσμου κατέκλεισε το Δημοτικό Θέατρο, καθιστώντας σαφή την ανάγκη για ανανέωση στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Τα λόγια δεν αρκούν για να εκφράσουμε ένα τεράστιο «ευχαριστώ» και την ευγνωμοσύνη για όλο το πλήθος κόσμου που στέκεται δίπλα στην παράταξη μας. Ευχαριστούμε τους φίλους, εκτός του Δήμου, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τον καθηγητή και πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Πανούση και τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννη Βαρδακαστάνη, τους υποψήφιους βουλευτές βόρειου τομέα Ανδρέα Παπαδόπουλο, Πάνο Βλάχο, Ρένια Ζαρκαδούλα, Γιάννη Πούπκο, Κατερίνα Μπατζελή, Κατερίνα Δορυφόρου, Ελένη Μουλουδάκη, Ειρήνη Καρανικολάου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Σπύρο Αδαμόπουλο, τον Γιώργο Ντούρο πρώτο επιλαχόντα Περιφερειακό Σύμβουλο του βόρειου τομέα, τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Άρη Βρούστη, τον Δήμαρχο Βριλησσίων και υποψήφιο βουλευτή βόρειου τομέα Ξένο Μανιατογιάννη, τον υποψήφιο Δήμαρχο Μεταμόρφωσης Βασίλη Καραβάκο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Ηρακλείου Γιάννη Φίλανδρο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Νέας Ιωνίας Γιώργο Στέφα, τον Δημοτικό Σύμβουλο Μεταμόρφωσης Φώτη Παπαδόπουλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο Βριλήσσιων Αλέξη Μαυραγάνη.

Επίσης επιστολές με ευχές απέστειλαν ο βουλευτή του βορείου τομέα Ανδρέας Λοβέρδος, ο υποψήφιος βουλευτής του βόρειου τομέα Φώτης Καρύδας, η υφυπουργός Ζωή Ράπτη και ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης. Επισυνάπτεται η ομιλία του Μάριου Ψυχάλη.

Ομιλία Μάριου Ψυχάλη

Δημοτικό Θέατρο

22/02/2023

Φίλες και Φίλοι,

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Σήμερα εσείς οι πολίτες της Λυκόβρυσης – Πεύκης δίνετε την απάντηση.

Μια απάντηση που έχει το σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα. Το μήνυμα της Νίκης! Εσείς είστε εκείνοι που με την πρωτοφανή σας συμμετοχή δίνετε την απάντηση για το ποια είναι η παράταξη που θέλετε να είναι δίπλα σας και να σας στηρίζει! Εσείς είστε που αμφίδρομα στηρίζετε αυτή την παράταξη, η κάθε μια και ο κάθε ένας με τους οποίους έχουμε αναπτύξει μια προσωπική σχέση ευθύτητας, ειλικρίνειας και καθαρότητας.

Όλοι μπορούν σήμερα να το διαπιστώσουν αυτό. Από την μεγαλειώδη προσέλευση σας, που σίγουρα θα γέμιζε και δεύτερο Δημοτικό θέατρο. Απόψε επικαιροποιούμε την χειραψία που είχαμε δώσει το 2019. Το συμβόλαιο εντιμότητας και βούλησης για δουλειά, με αποτελέσματα που από τότε είχαμε υπογράψει μαζί σας. Το κοινωνικό συμβόλαιο εκείνο που σήμερα ανανεώνουμε, που καμία δύναμη δεν μπορεί να αλλοιώσει.

Όπως και ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να αλλοιώσει οτιδήποτε στηρίζεται στη μεγάλη, σιωπηρή, άδολη και ανυστερόβουλη κοινωνική πλειοψηφία, που ζητάει και θέλει την αυτοδιοίκηση, ως θεσμό ελπίδας και προοπτικής, που στέκεται δίπλα στους πολίτες και τους στηρίζει απέναντι στις δυσλειτουργίες της κρατικής μηχανής.

Για το σκοπό αυτό, δίνουμε την προτεραιότητα σε κάθε γενιά, σε κάθε γειτονιά, σε όλους τους δημότες και τους κατοίκους που μας ενδιαφέρει. Διότι μας ενδιαφέρει ο όλος και ενιαίος Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Από την γειτονιά των Δασκαλικών στο ρέμα της Πύρνας, μέχρι το ψαλίδι της κάτω Πεύκης που εφάπτεται στην Αττική οδό. Επενδύουμε στη νέα γενιά με δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στο οικόπεδο της ΑΓΕΤ Ηρακλής στη Λυκόβρυση και την άμεση αποπεράτωση του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης. Επενδύουμε στη τρίτη ηλικία με την επιτάχυνση της δημιουργίας του 2ου ΚΑΠΗ της Κάτω Πεύκης. Επενδύουμε στους νέους γονείς και θεσπίζουμε επίδομα για νεογέννητα παιδιά, όπως ήδη εφαρμόζουν άλλοι Δήμοι.

Επενδύουμε στη Λυκόβρυση με την δημιουργία του Κέντρου Πόλης Λυκόβρυσης με την πεζοδρόμηση και ηπιοδρόμηση των δρόμων που περιβάλλουν την κεντρική πλατεία και την αντιμετώπιση της διαμπερούς κυκλοφορίας, όπως ήδη από το 2019 είχαμε δεσμευθεί. Επενδύουμε σε κάθε γειτονιά της Λυκόβρυσης, με την δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων, όπως η «πλατεία Χαράς» που μόνο χαρά δεν δίνει στους περιοίκους. Επενδύουμε στην Πεύκη με την άμεση αποπεράτωση της κεντρικής πλατείας Πεύκης στο ΟΤ25Α. Γνωρίζουμε καλά τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας, καθώς εδώ και 5 χρόνια βρισκόμαστε σε κάθε γειτονιά.

Από τα Διαπουλέικα και την οδό Μπενίση

Από τα Δασκαλικά και την οδό Κόττου

Από το Υδραγωγείο και την οδό Αργύρη

Από το Ηλιακό Χωριό και την οδό Θαλή

Από την Άνω Πεύκη και την οδό Πίνδου

Από τον Μικρασιατικό συνοικισμό και την οδό Μικράς Ασίας

Από την Κάτω Πεύκη και την οδό Αποστολοπούλου

Δεν χωρίζουμε τους πολίτες σε δημότες και κατοίκους. Δεν χωρίζουμε τους πολίτες σε Λυκοβρυσιώτες ή Πευκιώτες. Όλοι οι κάτοικοι είναι ίσοι, είτε μας ψηφίσουν, είτε όχι. Θα είμαστε μια Δημοτική Αρχή για όλους και όχι μόνο για τους «λίγους».

Μας ρωτούν, ποιος είναι ο αντίπαλος σας; Δίνουμε ξεκάθαρη απάντηση. Αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα του Δήμου και για την επίλυση τους να τα λύσουμε μαζί είναι καλοδεχούμενοι στο τραπέζι του διαλόγου. Κανείς πλέον δεν μπορεί να ανακόψει μια ιδέα που γεννήθηκε και γιγαντώθηκε μέσα από τα σπλάχνα του Δήμου μας. Την ιδέα της ανιδιοτελούς προσφοράς. Σήμερα, εδώ από το Δημοτικό μας θέατρο, δίνουμε το μήνυμα της νίκης! Δεν φτάσαμε, όμως, τυχαία εδώ. Ήδη από το 2010, το 2014, το 2019 και το 2023 συμμετέχουμε ενεργά σε κάθε εκλογική διαδικασία, επαληθεύοντας το γνήσιο ενδιαφέρον για το Δήμο μας. Δεν αποτελούμε την παράταξη της τελευταίας στιγμής, του παρά πέντε, αλλά με συνέπεια εδώ και πολλά χρόνια βρισκόμαστε δίπλα σας. Για εμάς δεν αποτελεί ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ένα σκαλοπάτι, ένα εφαλτήριο, κάτι που εμφανίστηκε στο «παρεμπίπτων».

Είμαστε η παράταξη που σέβεται το παρελθόν, διαμορφώνει το παρόν και έχει όραμα για το μέλλον, το οποίο σχεδιάζει μαζί με τους πολίτες και όχι πίσω από κλειστές πόρτες και ερήμην τους.

Βρισκόμαστε από το 2018 σε κάθε γειτονιά και καταγράφουμε τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα. Μπορείτε ήδη, από τώρα, να διαβάσετε τις θέσεις μας στο πρόγραμμα μας, που ήδη έχουμε καταθέσει και δημοσιεύσει και το οποίο έχουμε την τιμή να σας διαμοιράζουμε σήμερα. Κάποιοι αναρωτήθηκαν, μήπως είναι νωρίς να δημοσιεύσετε το πρόγραμμα σας, γιατί θα σας αντιγράψουν. Απαντάμε: Στις ιδέες δεν υπάρχει πνευματική ιδιοκτησία, ας μας αντιγράψουν, θα είναι για το καλό όλων μας! Κάνουμε ξεκάθαρη πρόταση για δημιουργία κοινού και μόνιμου διαλόγου με όλες τις παρατάξεις, εφόσον και εκείνες δημοσιοποιήσουν το πρόγραμμα τους, όπως πράξαμε εμείς.

Ποιοι είναι οι βασικοί μας άξονες; Καθημερινότητα πρώτα και πάνω από όλα!

Καθαριότητα με προσλήψεις προσωπικού και επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό

Ηλεκτροφωτισμός με επέκταση του δικτύου χαμηλού φωτισμού και με χρήση λαμπτήρων LED

Ασφάλεια σε συνεργασία με το ΑΤ Πεύκης

Δημιουργία Ελεύθερων χώρων πρασίνου

Δημιουργία Αθλητικών εγκαταστάσεων

Επενδύσεις σε Παιδικές χαρές και χώρους αναψυχής

Είναι οι βασικές μας προτεραιότητες. Δίνουμε έμφαση στη ποιότητα ζωής των κατοίκων και δεσμευόμαστε για την βελτίωση τόσο της οδοποιίας, όσο και την συντήρηση και επέκταση του δικτύου των πεζοδρομίων. Όμως, κομβικό ρόλο έχουν και οι μη προνομιούχοι. Οφείλουμε να υποστηρίξουμε εμπράκτως τα ΑμεΑ, δίνοντας πρόσβαση σε κάθε δομή του Δήμου, όπως το δημοτικό θέατρο ή οι πισίνες του Δήμου. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στη προστασία των Δασών μας και των πράσινων πνευμόνων. Μορέλλα, Κάσδαγλη, Αργύρη και τα ρέματα Πύρνα και Δαμάσκου.

Δεσμευόμαστε να δώσουμε σκληρή μάχη για να λάβει ο Δήμος ισχυρά ανταποδοτικά οφέλη από την διάνοιξη της Λ. Κύμης. Δεσμευόμαστε να παραδώσουμε στους κατοίκους ένα νέο χώρο «αθλητισμού και πολιτισμού» που θα φιλοξενεί τις δραστηριότητες των πολιτιστικών και των αθλητικών συλλόγων και όχι μια νέα καφετέρια, ακριβώς εδώ δίπλα μας.

Όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνει εάν δεν επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Το ανθρώπινο κεφάλαιο δεν εξαντλείται στο πρόσωπο του Δημάρχου. Ήρθε η ώρα να βάλουμε το «εμείς» στη θέση του «εγώ». Σήμερα, οφείλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την εμπιστοσύνη, την συνεργασία και την στήριξη σε κάθε μια και κάθε ένα συνεργάτη και συνάδελφο. Το 2018 ξεκινήσαμε ως μια ομάδα νεών προσώπων, μετασχηματιστήκαμε σε αυτοδιοικητικό συνδυασμό, το 2019 μας εμπιστεύτηκαν οι δημότες στη θέση της μείζονος μειοψηφίας και σήμερα έχουμε την τιμή να σας παρουσιάσουμε την ομάδα της Νίκης! Την αυριανή Δημοτική Αρχή! Σύμφωνα με την δική σας ψήφο, με την δική σας έγκριση!

Καλό αγώνα και με τη Νίκη!

Γραφείο Τύπου δημοτικής παράταξης Δήμος Μπροστά+.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet