Δήμος Μπροστά+: O Τ. Μαυρίδης αποδεικνύει καθημερινά πως δεν έχει καμία επαφή με την οικονομική πραγματικότητα
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Δήμος Μπροστά+: O Τ. Μαυρίδης αποδεικνύει καθημερινά πως δεν έχει καμία επαφή με την οικονομική πραγματικότητα

Την ώρα που ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης οδηγείται σε οικονομική επιτροπεία και εποπτεία (αυτοδιοικητικό μνημόνιο), ο Τ. Μαυρίδης αποδεικνύει καθημερινά πως δεν έχει καμία επαφή με την οικονομική πραγματικότητα.

Πριν από λίγες ημέρες, ο ίδιος ο δήμαρχος, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του ανήρτησε πίνακα με τα οικονομικά του Δήμου, στέλνοντας, μάλιστα και… αφιερώσεις προς όσους έχουν ενοχληθεί από αυτή την κατάσταση. Το μόνο που μπορούμε να πούμε – χρησιμοποιώντας και τον ποδοσφαιρικό όρο – είναι ότι ο δήμαρχος έβαλε ένα ακόμα «αυτογκόλ» στην μέχρι σήμερα κατηφορική πορεία που έχει καταδικάσει τον Δήμο.

Η αλήθεια και τα στοιχεία καταρρίπτουν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του και επαληθεύουν την πραγματική εικόνα που επικρατεί στα οικονομικά του Δήμου.

Στις 16 Νοεμβρίου, με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Αυγή» αποκαλύπτει την τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ εξαιτίας, αφενός της κρατικής υποχρηματοδότησης, αφετέρου – και εδώ είναι το μέγα σκάνδαλο – των παρανόμως παρακρατηθέντων δημοτικών τελών, φόρων και ΤΑΠ από τους παρόχους ενέργειας, τα οποία σε σύνολό τους ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα δε, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης υπάρχουν συνολικά 202.946,51 ευρώ, τα οποία παρακρατούνται παρανόμως από τους ιδιωτικούς παρόχους ενέργειας, χρήματα τα οποία ανήκουν στους δημότες και, όμως, τα αξιοποιούν άλλοι σε βάρος της λειτουργίας του Δήμου.

Δεν αρκεί, όμως, η αδιαφορία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο επιτρέπει αυτή την στρεβλή κατάσταση που έχει φέρει σε ασφυξία τους Δήμους όλης της χώρας. Έρχεται να προστεθεί και η πλήρης αδιαφορία της διοίκησης να διεκδικήσει και να της αποδοθούν όλα όσα ανήκουν στους δημότες.

Ενώ πολλοί Δήμοι έχουν κινηθεί νομικά και απαιτούν να τους επιστραφούν τα χρήματα που έχουν κρατηθεί αδικαιολόγητα, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει επιλέξει την βολική στάση αναμονής.

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη μιας απερχόμενης διοικητικής Αρχής να πείσει ότι όλα είναι καλώς καμωμένα. Όταν, όμως, πρόκειται για την οικονομική κατάρρευση του Δήμου, η οποία έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, εξαιτίας των δικών της μη πεπραγμένων, το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να σταματήσει να κουνάει το δάκτυλο απέναντι σε αόρατους «εχθρούς» και να κάνει την αυτοκριτική της.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα και θα το σημειώσουμε όσες φορές χρειαστεί. Αντίπαλός μας δεν είναι τα πρόσωπα καθαυτά που ασκούν την διοίκηση, αλλά ο τρόπος που το πράττουν. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να συμβαίνουν τόσα καταστροφικά για την πόλη μας και, αντί η διοίκηση να πράξει όσα πρέπει για να αποτρέψει τα χειρότερα, το μόνο που κάνει είναι να απαντά με στρεβλά στοιχεία στην κριτική που δικαίως της ασκείται.

Οι δημότες δεν αξίζουν να χαθεί πολύτιμος χρόνος εξαιτίας προσωπικών επιδιώξεων και εγωισμών. Είναι επιτακτική ανάγκη να κινηθεί ο Δήμος νομικά και να διεκδικήσει όσα χρήματα των πολιτών παρανόμως δεν του έχουν αποδοθεί. Αν η διοίκηση δεν το πράξει, όσες ανακοινώσεις και να βγάλει, η ζημιά που θα έχει δημιουργηθεί στο Δήμο θα είναι ανεπανόρθωτη. Προφανώς, δεδομένης της ανακοινωμένης αποχώρησής της η δημοτική Αρχή έχει άλλες προτεραιότητες. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη οι πολίτες.

Εμμανουέλα Γεωργακοπούλου, μέλος παράταξης Δήμος Μπροστά+

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet