Δήμος Mπροστά+: Τιμάμε την Ημέρα της Γυναίκας με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Δήμος Mπροστά+: Τιμάμε την Ημέρα της Γυναίκας με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων

Η 8η Μαρτίου τιμάται κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης για τους αγώνες των γυναικών για την διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων στην κοινωνία, στην εργασία, στην εκπαίδευση. Είναι μια ημέρα που, παραδοσιακά ανταλλάσσουμε μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας, αλλά και υπόσχεσης για κοινό αγώνα μέχρι την επίτευξη του στόχου.

Η φετινή ημέρα, δυστυχώς, δεν μπορεί να συνοδευτεί από χαμόγελα. Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και ο πόνος για την απώλεια δεκάδων ζωών είναι ακόμα νωπά. Δεν είναι μια μέρα που θα ευχηθούμε «χρόνια πολλά», όταν υπάρχουν μάνες που θρηνούν τα παιδιά τους. Δεν μπορούμε να αναφερθούμε σε τίποτα άλλο, παρά στην συμπαράσταση που οφείλουμε να προσφέρουμε στις οικογένειες των θυμάτων, μαζί με την ελπίδα πως θα αποδοθεί η Δικαιοσύνη.

Η φετινή Ημέρα της Γυναίκας, οφείλουμε να τιμηθεί με χαμηλά το κεφάλι. Με σεβασμό στον πόνο όλων των γυναικών, όλων των μανάδων, όλων των συντρόφων. Αλλά και με μια υπόσχεση: Ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε οι διαχρονικοί αγώνες των γυναικών να δικαιωθούν. Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Θα τον βαδίσουμε μαζί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet