Δεν κατεβαίνει για δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης στις εκλογές του 2023 ο Τάσος Μαυρίδης – Αποχαιρετισμός με συγκίνηση, αλλά και «καρφιά»
Video

Δεν κατεβαίνει για δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης στις εκλογές του 2023 ο Τάσος Μαυρίδης – Αποχαιρετισμός με συγκίνηση, αλλά και «καρφιά»

Την απόφασή του να μην συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Μία συνέντευξη Τύπου που είχε και κάποιες… πρωτοτυπίες, αφού ταυτοχρόνως ήταν και ολομέλεια του συνδυασμού (συνεδρίασε μετά την αποχώρηση των δημοσιογράφων), ενώ είχε παρόντες και τρεις δημάρχους και συγκεκριμένα τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Νίκο Μπάμπαλο, τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο και τον δήμαρχο Γαλατσίου και πρόεδρο της ΠΕΔ Αττικής Γιώργο Μαρκόπουλο.

Η συνέντευξη περιελάμβανε ένα μίνι απολογισμό τού μέχρι σήμερα έργου της δημοτικής αρχής, αλλά και των όσων υπολείπεται να γίνουν έως ότου ολοκληρωθεί η θητεία της, με παράλληλες ευχαριστίες του δημάρχου σε όλους τους συνεργάτες του, με τους οποίους -όπως ανέφερε- έδωσε έναν δύσκολο αγώνα κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Ο δήμαρχος, εμφανώς συγκινημένος σε αρκετά σημεία της συνέντευξής του, αναφέρθηκε και στη δική του πολύχρονη αυτοδιοικητική πορεία, σημειώνοντας ότι πορεύτηκε πάντα με εντιμότητα και καθαρότητα, ότι διδάχθηκε πολλά, ακόμη και από εκείνους που δεν υπήρξαν ούτε καθαροί, ούτε έντιμοι.

Ηλίας Αποστολόπουλος, Τάσος Μαυρίδης και Νίκος Μπάμπαλος.

Μάλιστα, πολλές ήταν οι φορές που ο κ. Μαυρίδης δεν έκρυξε την πικρία του, αναφερόμενος σε πρόσωπα που συνάντησε στη διαδρομή του, εκτός και εντός της παράταξής του όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε κάποια σημεία υπήρξε αρκετά σκληρός στην κριτική που άσκησε -έστω κι εμμέσως- σε πολιτικούς αντιπάλους του.

Στο κομμάτι της αυτοκριτικής, ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι υπήρξαν και λάθη και αστοχίες, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε δόλος.

Κάνοντας έναν απολογισμό της συνολικής θητείας του ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε ώστε να διασφαλιστεί ένα σταθερό οικονομικό κλίμα, στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου να προχωρήσουν σημαντικά έργα για την πόλη, αλλά και στην πρόθεσή του να παραδώσει και έργα που βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας, τα οποία και θα υλοποιηθούν από μια επόμενη διοίκηση. Μάλιστα, ζήτησε προς αυτή την κατεύθυνση τη συνεργασία και τη συναίνεση και των υπολοίπων παρατάξεων, μην αποφεύγοντας ωστόσο τον πειρασμό να αφήσει -για πολλοστή φορά- αιχμές για κάποιους, λέγοντας ότι δεν αναμένει στο κάλεσμά του να ανταποκριθούν όλοι, αλλά εκείνοι μόνο που «έχουν αρχές και αξίες».

Το κλίμα έλαβε έντονη συγκινησιακή φόρτιση όταν πήραν τον λόγο οι δήμαρχοι Ηλ. Αποστολόπουλος και Γ. Μαρκόπουλος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη «δύσκολη απόφαση» του κ. Μαυρίδη να αποχωρήσει από την Αυτοδιοίκηση, όταν «θα μπορούσε να κερδίσει και πάλι τις εκλογές», όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, και «όντας καβάλα στο άλογο», όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γαλατσίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Μαυρίδης ξεκαθάρισε ότι δεν «υπάρχουν δακτυλίδια» που θα δοθούν σε κάποιους, ο ίδιος δεν φιλοδοξεί να γίνει «μέντορας» κανενός, θα βοηθήσει -εάν του ζητηθεί και βέβαια συμφωνήσει στο πρόσωπο- ως «απλός στρατιώτης», αλλά την ίδια στιγμή άφησε αιχμηρά υπονοούμενα και για πρόσωπα εντός της παράταξής του, τα οποία έχουν αρχίσει «διαβουλεύσεις και ζυμώσεις», πριν ακόμη ο ίδιος ανακοινώσει επίσημα την απόφασή του να μην κατέβει στις επόμενες εκλογές. «Αλλά όλοι κρίνονται», όπως τόνισε με νόημα…

Τέλος, υποστήριξε ότι ο ίδιος φεύγει με καλές εντυπώσεις από τον Αυτοδιοίκηση, παρά τις αρκετές δύσκολες στιγμές, δηλώνοντας πιστός σε μια πολιτική που κρατήθηκε μακριά από λαϊκισμούς, αφού όπως είπε ήθελε να είναι ουσιαστικός και όχι ευχάριστος…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet