Δημοκρατική Συνεργασία: Δέσμευσή μας η ανάπτυξη με δημοκρατικό σχεδιασμό και σεβασμό στο περιβάλλον
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Δημοκρατική Συνεργασία: Δέσμευσή μας η ανάπτυξη με δημοκρατικό σχεδιασμό και σεβασμό στο περιβάλλον

Κάθε 5 Ιούνιου με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 

Για έναν Δήμο σαν τον δικό μας, στις πλαγιές της Πεντέλης, η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και η ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής μέριμνας σε όλες τις επιμέρους ασκούμενες πολιτικές και στον σχεδιασμό των έργων είναι όχι μόνο θεσμικά  επιβεβλημένη αλλά και ζωτικής σημασίας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. 

Η περιβαλλοντική προστασία οφείλει να ξεκινάει από την εκπαιδευτική κοινότητα και διαδικασία εκεί όπου μπορούν να πλαστούν η οικολογική ευαισθησία και συνείδηση του πολίτη. Είναι καθήκον κάθε δημοτικής αρχής να εργαστεί στενά με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ώστε να καλλιεργήσει τις αρχές της βιωσιμότητας και αειφορίας. 

Παραπέρα αυτό που υποχρεούται να κάνει κάθε δημοτική αρχή είναι να μελετά, να διαβουλεύεται ανοιχτά με την τοπική κοινωνία παρέχοντας όλη την υποστηρικτική τεκμηρίωση και επιστημονική γνώση και αποφασίζει δημοκρατικά για κάθε έργο για κάθε παρέμβαση στον χώρο. Ο δημόσιος χώρος είναι το κοινό μας σπίτι. Οφείλεται απεριόριστος σεβασμός στη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στις αποφάσεις που αφορούν σε αυτόν, γιατί ο δημόσιος χώρος δεν είναι το σαλονάκι κάθε δημάρχου που το διαρρυθμίζει κατά τα γούστα του. 

Η ενεργή περιβαλλοντική προστασία και η προώθηση των αρχών της αειφορίας στην πράξη απαιτεί μελέτη, επιστημονική τεκμηρίωση όλων των εναλλακτικών επιλογών, ανοιχτή δημοκρατική διαβούλευση με όλη την τεκμηρίωση διαθέσιμη στους πολίτες, ένα ζωντανό και ενεργό δημοτικό συμβούλιο που ενημερώνεται, συζητά και λαμβάνει τις αποφάσεις με γνώμονα το γενικό και δημόσιο συμφέρον. 

Αυτή η δέσμευσή μας είναι η ελάχιστη συνεισφορά απέναντι στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος. Αυτή τη δέσμευση θα υπηρετήσουμε ως Δημοκρατική Συνεργασία  όταν σε λίγους μήνες οι πολίτες της Πεντέλης μας επιλέξουν για τη διοίκηση του Δήμου με επικεφαλής τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet