Δημοτική Συμμαχία: Έχουμε προωθημένο όραμα αξιοποίησης των παλιών σανατορίων Μελισσίων – Πεντέλης
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Δημοτική Συμμαχία: Έχουμε προωθημένο όραμα αξιοποίησης των παλιών σανατορίων Μελισσίων – Πεντέλης

Σε σημερινό δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας εκφράζονται απόψεις για τα παλιά αχρησιμοποίητα – εγκαταλελειμμένα  σανατόρια των Μελισσίων – Πεντέλης και τους δασικούς χώρους που τα περιβάλλουν.

Κάθε άποψη, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από άτομα που τιμούν την πανεπιστημιακή κοινότητα και παρουσιάζονται από έγκριτους δημοσιογράφους είναι σεβαστή και άξια μελέτης.

Όμως τον πρώτο λόγο τον έχει ο Δήμος Μελισσίων – Πεντέλης και η πραγματικότητα συνοψίζεται στο ότι :Υπάρχει εδώ και σαράντα χρόνια διαχρονική άποψη που θεμελιώθηκε νομοθετικά και μέσω συμβάσεων που οδηγεί στη δημιουργία ενός παναττικού άλσους

– δάσους πάρκου διακοσίων σαράντα στρεμμάτων πολλαπλών χρήσεων για τους πολίτες.

Εμείς, ως επόμενη Δημοτική Αρχή, έχουμε επιπλέον πιο προωθημένες θέσεις:

  • Μα βρούμε την οριστική λύση με τον ΕΦΚΑ και ο χώρος του κτηρίου του παλιού ΝΙΕΝ να γίνει ο δημοτικός πολυχώρος της πόλης καθώς βρίσκεται και στο γεωγραφικό κέντρο του Δήμου Πεντέλης.
  • Να προχωρήσουμε ως Δήμος σε νέα σύμβαση με τον ΕΦΚΑ για το χώρο της πτέρυγας Μπόμπολα προκειμένου να λειτουργήσει ως Αστικό Κέντρο Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Το έχει ανάγκη η πόλη, το έχει ανάγκη το Σύστημα Δημόσιας Υγείας. Θα αποσυμφορηθούν το Σισμανόγλειο και το Αμαλία Φλέμινγκ.

  • Να αναβαθμιστούν οι χώροι του Αμαλία Φλέμινγκ.
  • Να ενισχυθεί με προσωπικό πάσης φύσεως (ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό) όλο το συγκρότημα του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, δηλαδή Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης.

Η Πολιτεία οφείλει να έχει το ΕΣΥ ως πρώτη προτεραιότητα και δυστυχώς η πόλη και τα βόρεια προάστεια έχουν χάσει σημαντική δυναμικότητα στον τομέα της Δημόσια Υγείας.

Δήμος, Περιφέρεια, Κεντρική Κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία μπορούν να βρουν τις βέλτιστες λύσεις προς όφελος της ποιότητας ζωής των πολιτών, της δημόσιας υγείας ,του περιβάλλοντος και της βιώσιμης κινητικότητας.

Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας Της Δημοτικής Συμμαχίας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet