Δύναμη Ζωής: Περιοδεία της Ρένας Δούρου στο Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Δύναμη Ζωής: Περιοδεία της Ρένας Δούρου στο Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου

Το Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η Ρένα Δούρου, η οποία ξεναγήθηκε στους χώρους των Ιατρείων και των Εργαστηρίων και συζήτησε με γιατρούς και διοικητικό προσωπικό. Τα προβλήματα που περιέγραψαν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας αφορούν τη μεγάλη υποστελέχωση, με τη σοβαρή έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τα σημαντικά προβλήματα στα Εργαστήρια, σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής. Ειδική αναφορά έγινε επίσης στο ζήτημα της δυσλειτουργίας των Κέντρων Υγείας λόγω του φιάσκου του “προσωπικού γιατρού”, του νέου θεσμού της Κυβέρνησης. Σε συνδυασμό με τη σοβαρή ιατρική υποστελέχωση, όπως εξήγησαν οι εργαζόμενοι στη Ρένα Δούρου, δημιουργείται σύγχυση στους πολίτες και αδυναμία εξυπηρέτησης.

“Το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το ΕΣΥ είναι η διάλυσή του προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, όπως προκύπτει από το νομοσχέδιο που προωθεί. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ξεθεμελίωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την εγκατάλειψη, την υποστελέχωση, την αδιαφορία για τις υποδομές των Κέντρων Υγείας. Η περίπτωση του Κέντρου Υγείας Χαϊδαρίου είναι χαρακτηριστική”, σχολίασε η Ρένα Δούρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο μήκος κύματος με την δεξιά Κυβέρνηση και η δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας που αν και έχει επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, ιατρό κ. Πατούλη, εδώ και τρία χρόνια αδιαφορεί για τη στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Σε αντίθεση με τη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, που αν και σε μνημονιακή περίοδο, κατάφερε να διασφαλίσει, μέσω ΕΣΠΑ, τη χρηματοδότηση των απαραίτητων προσλήψεων γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών στις 54 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Αττική, που θεμελιώθηκαν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η νυν Διοίκηση δεν έχει αξιοποιήσει το κονδύλι των 50 εκατομμυρίων ευρώ για τις κρίσιμες για το δημόσιο σύστημα υγείας, προσλήψεις.

Μαζί με τη Ρένα Δούρου το Κέντρο Υγείας επισκέφθηκαν οι γιατροί Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ Σπήλιος Μπίθας και Χρήστος Πολυχρονίου, ο γιατρός του ΚΥ Χαϊδαρίου Νίκος Πατσόπουλος καθώς και τα μέλη των Οργανώσεων Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χαϊδαρίου, Παναγιώτης Δεδούσης, Γιάννης Τελεμές, Κωνσταντίνα Τσουκλίδη, Ελένη Τσακάλου, Άντζελα Μονιάρου, ο συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δάσους Χαϊδαρίου, Γιώργος Κουφός και ο Κώστας Μπούκας από το Συντονιστικό της Δύναμης Ζωής.

Γραφείο Τύπου περιφερειακής παράταξης Δύναμη Ζωής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet