Δ. Παπακωνσταντίνου: Στηρίζουμε τις συντονισμένες ενέργειες για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Δ. Παπακωνσταντίνου: Στηρίζουμε τις συντονισμένες ενέργειες για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων


Αυτή τη μέρα μνήμης, αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στο Δήμο Πεντέλης έχουμε την τύχη να ζουν μεταξύ μας και να προκόβουν χιλιάδες απόγονοι από τις οικογένειες των τότε ξεριζωμένων.

Λίγο μετά τα 100 χρόνια από την τραγωδία του Ελληνισμού, έχουμε χρέος να θυμόμαστε τις χιλιάδες αθώες ζωές που χάθηκαν. Είναι ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας μας που πρέπει να λειτουργεί ως μια συνεχής υπενθύμιση των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν κατά της ελληνικής κοινότητας στον Πόντο και την Μικρασία.

Έχουμε ευθύνη να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να θυμίζουμε με νηφαλιότητα στους εαυτούς μας και τις επόμενες γενιές για τα γεγονότα που συνέβησαν.

Έχουμε ευθύνη να εργαστούμε για τη δημιουργία μιας κοινωνίας όπου η δικαιοσύνη και οι ανθρώπινες αξίες τηρούνται και να μην ξεχνάμε ποτέ τα διδάγματα από το παρελθόν.

Έχουμε ευθύνη να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή την καταγωγή τους, αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Έχουμε ευθύνη για τη διατήρηση της μνήμης αλλά και στο μέτρο που μπορούμε, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να μην ξανασυμβεί ποτέ ανάλογη τραγωδία.

Να δημιουργήσουμε ένα μέλλον καλύτερο για όλους.

Στο μέτρο δε που μας αναλογεί, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για την στήριξη των προσπαθειών της Πολιτείας και του οργανωμένου Ποντιακού Ελληνισμού για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας, καθώς και τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη στήριξη των απανταχού μειονοτικών ελληνικών κοινοτήτων.

Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Υποψήφιος Δήμαρχος Πεντέλης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet