Ελ. Μανδαμαδιώτου: Άμεση η ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Ελ. Μανδαμαδιώτου: Άμεση η ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών

Το ΔΣ της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής συνεδρίασε και ψήφισε (επτά υπέρ, δύο κατά) την μείωση κατά 50% του ποσού που θα λάβουν τα Δημοτικά Σχολεία, για αυτήν Δ΄ (τελευταία) κατανομή του 2022, λόγω του επιβαρυμένου ενεργειακού κόστους και των ιδιαίτερα αυξημένων λογαριασμών. 

Τα ποσά κυμαίνονται από 494,83 έως 677,85 ευρώ στη διάθεση των διευθυντών για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών τους (χαρτί, γραφική ύλη, βιβλία, φαρμακείο, συναγερμοί, λάμπες, κτλ.).

Η ακρίβεια που έχει μειώσει δραματικά το εισόδημα όλων μας, όπως και η αύξηση των λογαριασμών θέρμανσης, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών κτλ. δεν εμφανίστηκαν σήμερα. Τι έχει κάνει η Δημοτική Αρχή δέκα χρόνια τώρα για την έγκαιρη πρόβλεψη, αντιμετώπιση και σχεδιασμό τέτοιων και άλλων ζητημάτων που διαφαίνονται στον ορίζοντα καιρό τώρα; 

Έχει προκύψει τέτοια μείωση στο παρελθόν; Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει πάλι στο μέλλον; 

Δεν μπορούσε να δοθεί άμεσα μία έκτακτη επιχορήγηση από το Δήμο;

Το συνολικό ποσό της συγκεκριμένης μείωσης των κατανομών των έξι Δημοτικών Σχολείων είναι μηδαμινό μπροστά στα εκατομμύρια που διαχειρίζεται ο Δήμος, αλλά εξαιρετικά σημαντικό για τις καθημερινές λειτουργικές δαπάνες που διαχειρίζονται οι Διευθυντές. Δεν μπορώ να μην τονίσω πόσες φορές έχουν διατεθεί τέτοια ποσά για φρου φρου και αρώματα στο Δήμου.

Ως δημοτική παράταξη, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Μάριο Ψυχάλη, έχουμε αναδείξει αμέτρητες φορές την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών που απορρέει από τον Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, τον συμμετοχικό προϋπολογισμό και την ανάγκη καλύτερης διαχείρισης των οικονομικών πόρων από την αρμόδια Δημοτική Αρχή. Καθώς επίσης, την ενεργοποίηση της σχολικής κοινότητας, των ενεργών πολιτών, την συνεργασία μεταξύ των δομών του Δήμου γιατί όλοι μαζί μπορούμε να ομορφύνουμε το σχολείο, άρα και την ζωή των μαθητών – των παιδιών μας.

Ελένη Μανδαμαδιώτου, μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, μέλος της παράταξης Δήμος Μπροστά+.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet