Ενότητα για τη Νέα Ιωνία: Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν…
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία: Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν…

Σάλο έχει προκαλέσει η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές, τις οποίες προώθησε μετεκλογικά η κυβέρνηση στη λειτουργία των Δημοτικών Οργάνων. Και πιο συγκεκριμένα έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δί νοντας την πλειοψηφία των 3/5 στις παρατάξεις των Δημάρχων.

Είναι ένα θέμα που «άνοιξε» με παρέμβασή της η δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ στην πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μετά την ψή φιση του νό μου Θεοδωρικά κου και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αμέσως μετά την κήρυξη του ως αντισυνταγματικού. Για την προστασία των συμφερόντων του Δήμου και μέχρι να εισαχθεί νέος νόμος για την συνθεση των παραπάνω επιτροπών, προτείνουμενα έρχονται όλα τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι το κυρίαρχο όργανο διοίκησης του Δήμου, ώστε να μην κινδυνεύουν με ακυρότητα οι αποφάσεις τους. Οι διοικούντες, όμως, έκαναν πως …δεν καταλαβαίνουν! Το πιο πιθανό είναι ότι όντως δεν καταλαβαίνουν, γιατί δεν έχουν και το ανάλογο γνωστικό υπόβαθρο.

Αν και «έχει βουήξει ο τόπος», αυτοί -μουδιασμένα είναι αλήθεια- σχολίασαν ότι δεν έ χουν καμιά «επίσημη» ενημέρωση. Δεν έ χουν λάβει – λένε- κανένα επίσημο έγγραφο, για όσα μέλλει γενέσθαι, γιαυτό θα προχωρήσουν ως έχει, παρά το γεγονός ότι κηρύχθηκαν αντισυνταγματικές οι συνθέσεις των επιτροπών! Τους ανησυχεί βέβαια ότι σύντομα, δεν θα μπορούν να εγκρίνουν προδιαγραφές διαγωνισμών με «φουσκωμένους» προϋπολογισμούς, ούτε να κάνουν κατακυρώσεις διαγωνισμών με μηδαμινές έως και μηδενικές εκπτώσεις – αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης- αλλά στο τέλος δεν θα το αποφύγουν….

ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ δημοτικός σύμβουλος,
για την δημ. παραταξη
ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet