Η Ρένα Δούρου στο Κέντρο Ελπίδα – Υποκρισία και αδιαφορία απέναντι στις ευάλωτες ομάδες
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Η Ρένα Δούρου στο Κέντρο Ελπίδα – Υποκρισία και αδιαφορία απέναντι στις ευάλωτες ομάδες

Στο πλευρό των ιδιαίτερων παιδιών του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αναπηρία “Η Ελπίδα”, βρέθηκε η Ρένα Δούρου. Κατά την επίσκεψή της είχε συνάντηση με την Πρόεδρο του ΔΣ, Καίτη Κατσανάκη, την Γενική Γραμματέα, Ελένη Μπρουστούρα και τον Διευθυντή, Πέτρο Παγτζή. Στο επίκεντρο της συζήτησης το παρόν και το μέλλον του Συλλόγου που επιτελεί σπουδαίο έργο ειδικά μέσα στις σημερινές, δύσκολες συνθήκες. Η Δύναμη Ζωής έχει έμπρακτα αποδείξει το ενδιαφέρον της με τη στήριξη των δομών αυτών την περίοδο της θητείας της στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα για πρώτη φορά χρηματοδότησε τις δομές των οποίων το καταστατικό προέβλεπε παιδική προστασία μέσω δυο προσκλήσεων ύψους 3 και 2 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους. Αντίστοιχη χρηματοδότηση δόθηκε στις προνοιακές δομές μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, στηρίζοντας με 25 εκατ. ευρώ το έργο 23 κέντρων διημέρευσης για τρία χρόνια.

Επίσης δημιούργησε την πλατφόρμα social attica.gr για τη στήριξη του δικτύου δομών κοινωνικής ένταξης στην Περιφέρεια Αττικής το social network, τον επιχειρησιακό βραχίωνα συντονισμού, παρακολούθησης κι αξιολόγησης της κοινωνικής πολιτικής, στην Περιφέρεια Αττικής, συμμετέχοντας στην υλοποίηση και τον προσδιορισμό των προτεραιοτήτων της με βάση τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Σήμερα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παλεύει για τα κοινωνικά προγράμματα που η δεξιά Διοίκηση Πατούλη έχει εγκαταλείψει.

“Το νήμα της αλληλεγγύης στα παιδιά της ‘Ελπίδας’ το υφαίνουμε μαζί, Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύλλογοι, ενεργοί πολίτες. Ένα πλέγμα προστασίας απέναντι σε μια Διοίκηση της Περιφέρειας και μια Κυβέρνηση που τις χαρακτηρίζει υποκρισία και κοινωνική αδιαφορία. Γιατί το τελευταίο που τους απασχολεί είναι οι πιο αδύναμοι, τα πιο ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας μας”, σχολίασε η Ρένα Δούρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet