Κόκκινη Ρωγμή: Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Κόκκινη Ρωγμή: Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων

Η Κόκκινη Ρωγμή χαιρετίζει τις/τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς και νεολαίους που ξεχύθηκαν στους δρόµους στην Πανεργατική απεργία – σεισμός στις 8 του Μάρτη. Σε µία σημαδιακή µέρα, στη Παγκόσµια µέρα των γυναικών. Γιατί δεν ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση των δολοφόνων είναι και κυβέρνηση των βιαστών, των Μίχων που (εκ)βίαζαν τη δωδεκάχρονη στον Κολωνό, των Λιγνάδηδων που απολάμβαναν τη στήριξη της Μενδώνη, ενώ τα νέα παιδιά στις καλλιτεχνικές σχολές αντιμετώπιζαν την υποβάθμιση.

Η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη ανάδειξε με τον πιο σκληρό τρόπο την αποτυχία του συστήματος που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και την προκλητική χυδαιότητα της κυβέρνησης που το διαχειρίζεται. Ταυτόχρονα, έφερε στο προσκήνιο τη μοναδική δύναμη που μπορεί να ξηλώσει αυτή τη σαπίλα, τον κόσμο της δουλειάς που βγήκε μαζικά στους δρόμους με τις απεργίες και τα συλλαλητήριά του.

Ούτε η υποκριτική «συγγνώμη» του Μητσοτάκη ούτε το «ανθρώπινο λάθος» του σταθμάρχη δεν καταφέρνουν να συγκαλύψουν τις πραγματικές ευθύνες. Μια κυβέρνηση που κατάφερε να εξασφαλίσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας των υποκλοπών για να παρακολουθεί όποιον ήθελε, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρακολούθηση της κυκλοφορίας των τρένων.

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ήταν βασικός στόχος της ΕΕ και του ΔΝΤ και «μνημονιακή υποχρέωση» από το 2010. Τη στήριξαν χωρίς «αστερίσκους» και οι άλλες «υπεύθυνες δυνάμεις», η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, οι οποίες είχαν φροντίσει τα προηγούμενα χρόνια να «σπάσουν» την πάλαι ποτέ κραταιά εταιρεία σε μικρότερες (ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ κ.ο.κ.), προκειμένου να μπορούν να ξεπουληθούν ευκολότερα. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πωλήθηκε το 2017 και έναντι πινακίου φακής -45 εκατ. ευρώ- στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane Group, από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως «μνημονιακή υποχρέωση». Η ΝΔ, αφότου έγινε κυβέρνηση το 2019, κατήργησε και τα όποια συστήματα ασφαλείας υπήρχαν μέχρι τότε και επιδοτούσε τους νέους ιδιοκτήτες με δεκάδες εκατομμύρια ετησίως, προκειμένου να παραμείνουν κερδοφόροι, αδιαφορώντας για τις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους σχετικά με την δραματική έλλειψη προσωπικού και μέτρων ασφαλείας.

Ήταν και είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της ΝΔ να έχει τις ιδιωτικοποιήσεις για σημαία της για να μπορούν τα αρπακτικά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να λεηλατούν τα πάντα, από το «χρηματιστήριο της ενέργειας» μέχρι την ασφάλεια των τρένων. Μία κυβέρνηση που, αμέσως μετά από το έγκλημα στα Τέμπη, ιδιωτικοποιεί τη μοναδική δημόσια Ογκολογική μονάδα για παιδιά, διώχνει από τα νοσοκομεία τους «ήρωες της Υγείας» για να βάλει τους ιδιώτες και κατεβάζει Ν/Σ για να ιδιωτικοποιήσει και το νερό!

Οι εγκληματικές ευθύνες της ΝΔ δεν αθωώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και τώρα εξακολουθούν να υπερασπίζονται, με ή χωρίς «ασφαλιστικές δικλείδες», ιδιωτικοποιήσεις και «μνημονιακές υποχρεώσεις».

Μέσα στη θλίψη για τους νεκρούς και την οργή για τους δολοφόνους, χιλιάδες και χιλιάδες αναζητούν τη διέξοδο από μια κατάσταση που έχει γίνει αφόρητη.

Η πανεργατική έκρηξη δεν έπεσε από τον ουρανό, ούτε είναι ένα ξέσπασµα που θα εκτονωθεί, όπως υπολογίζουν οι κυβερνητικοί δολοφόνοι. Ωρίµασε µέσα από τους αγώνες µας όλο το προηγούµενο διάστηµα. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Οι ανατροπές που χρειάζονται είναι ριζικές.

Ο αντικαπιταλισμός είναι μονόδρομος και πρέπει να τον οργανώσουμε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών δυναμώνοντας τα σωματεία μας και την αντικαπιταλιστική Αριστερά για να ανατρέψουµε την κυβέρνηση των δολοφόνων και να επιβάλουμε ότι νόµος είναι το δίκιο του εργάτη, όπως λέει το ιστορικό σύνθηµά µας, για να µπει τέρµα στις ιδιωτικοποιήσεις που δολοφονούν, για να περάσουν όλα τα δηµόσια αγαθά και ο πλούτος που παράγουµε στα χέρια των εργατών και των εργατριών. Για µία κοινωνία που δεν θα δουλεύει για τα κέρδη των λίγων αλλά για τις ανάγκες μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet