Κόκκινη Ρωγμή: Κάτω τα χέρια από τα δέντρα στην Πλατεία Ηρακλείου Αττικής
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Κόκκινη Ρωγμή: Κάτω τα χέρια από τα δέντρα στην Πλατεία Ηρακλείου Αττικής

Την ώρα που βιώνουμε άλλο ένα καλοκαίρι βγαλμένο από τον χειρότερο εφιάλτη μας με τις ευθύνες να βαραίνουν την κυβέρνηση και όλους τους εκφραστές της ίδιας πολιτικής με τις φωτιές να αφήνουν πίσω τους καταστροφές κατοικιών, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, καλλιεργειών και κτηνοτροφικών μονάδων, καμένα ζώα, κατεστραμμένα οικοσυστήματα άλλο ένα σχέδιο που εστιάζει στην εξυπηρέτηση των επενδυτικών συμφερόντων, στα έργα ανάπλασης και βιτρίνας και όχι στην προστασία του φυσικού πλούτου και των κατοίκων της έρχεται να προστεθεί στην φαρέτρα της δημοτικής αρχής.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες η δημοτική αρχή του Ηρακλείου αποφάσισε να ξηλώσει ένα σωρό δέντρα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Βάζοντας εργαζόμενους να δουλεύουν μέσα στα καύσωνα αποφάσισαν να σκάψουν τους λίγους χώρους πρασίνου, που έχουν απομείνει στην μία πλευρά της πλατείας,

Έτσι ξεκινούν οι περίφημες εργασίες ανάπλασης της πλατείας, αφαιρώντας το πράσινο. Πρόκειται για άλλη μια «πληγή» στην πλατεία που μεγάλο μέρος της έχει καταληφθεί εδώ και χρόνια από τραπεζοκαθίσματα, με πρόθεση για ακόμα μεγαλύτερη επέκταση αυτών.

Την ίδια στιγμή ακολουθώντας το δόγμα Πατούλη κλείνει το κτήμα Φιξ, που θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή δροσιάς και ανακούφισης για τους κατοίκους της περιοχής. Λίγο καιρό μετά την απόκτηση του ο Δήμος Ηρακλείου δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι την ασφαλή λειτουργία του πάρκου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet