Κώστας Δράκος: Με την πρώτη κακοκαιρία… στο ίδιο έργο θεατές
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Κώστας Δράκος: Με την πρώτη κακοκαιρία… στο ίδιο έργο θεατές

Με την έλευση της -εδώ και μέρες- αναμενόμενης κακοκαιρίας γίναμε ξανά μάρτυρες των αποτελεσμάτων της διαχρονικής πολιτικής των κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τα αναγκαία για την προστασία του λαού αντιπλημμυρικά έργα.

Πολλοί δρόμοι στο Μαρούσι πλημμύρησαν, άλλοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, οδηγοί και πεζοί ταλαιπωρήθηκαν και το ότι δεν έχουν καταγραφεί εκτεταμένες ζημίες έχει να κάνει με την σχετικά μικρή διάρκεια των φαινομένων έως τώρα.

 Φτάσαμε να παρακαλούμε να μην διαρκέσουν πολύ οι βροχές για να μην έχουμε την τύχη του Βόλου ή των άλλων περιοχών που επλήγησαν, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε ότι και στο Μαρούσι πριν μερικά χρόνια θρηνήσαμε νεκρό από τις πλημμύρες.

Δυστυχώς οι προεκλογικές «αυτοψίες» και οι φωτογραφίες του Δημάρχου μπροστά σε μηχανήματα και ταμπέλες «εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα» δεν αρκούν για να λυθεί το διαχρονικό πρόβλημα που και η πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής έχει διατηρήσει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου έγκαιρα έχει αναδείξει ότι τα αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι, προχωρούν με βήμα χελώνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το ποσό των 4.046.237€, που προβλέπονταν στον Π/Υ του 2022, για το σύνολο των έργων ύδρευσης, άρδευσης, και 4 αντιπλημμυρικών έργων αποροφήθηκαν μόλις 204.795€ (5,0%) από τα οποία ούτε 1€ για αντιπλημμυρικά έργα! Την ίδια στιγμή που τα ύψος της χρηματοδότησης μη αναγκαίων έργων βιτρίνας «χτυπάει κόκκινο».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου σταθερά διεκδικούμε ουσιαστικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, διευθέτησης των ρεμάτων (όπως το ρέμα Σαπφούς). Χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας.

Δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από αυτούς που μας έχουν φέρει στην σημερινή τραγική κατάσταση.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η φωνή του λαού! Ας δυναμώσουμε την φωνή μας παντού! Και στην περιφέρεια και στο δήμο!

Κώστας Δράκος

Υποψήφιος Δημάρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet