Κ.Ο. Νέας Ιωνίας: Μαζική σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα για ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές την 25η Ιούνη
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Κ.Ο. Νέας Ιωνίας: Μαζική σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα για ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές την 25η Ιούνη

Με τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να συμμετέχουν μαζικά, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των Κομματικών Οργανώσεων Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το απόγευμα του Σαββάτου στον πεζόδρομου του ΚΕΠ Ν. Ιωνίας, για την οργάνωση της μάχης μπροστά στις εκλογές την 25η Ιούνη ώστε το Κόμμα να βγει ακόμη πιο ισχυρό ως γνήσια εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει.

Εισηγητής ήταν ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος Βουλευτής Βορείου Τομέα και υποψήφιος δήμαρχος Ν. Ιωνίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο οποίος αφού χαιρέτησε «όλους όσους στήριξαν το Κόμμα μας, ειδικά αυτούς που έκαναν το βήμα πρώτη φορά» τόνισε πως «η πολιτική άνοδος του ΚΚΕ είναι αποτέλεσμα της πολιτικής και της πρωτοπόρας στάσης του Κόμματός μας όλο το προηγούμενο διάστημα αφού «το ΚΚΕ πολέμησε με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση της ΝΔ τα προηγούμενα 4 χρόνια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το 50% των νομοσχεδίων της και το ΠΑΣΟΚ το 70%».

Αναφέρθηκε στους μεγάλους αγώνες που πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές στην πανδημία για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού, σπάζοντας τις απαγορεύσεις όταν οι «πολέμιοι της δεξιάς» καλούσαν σε υπουργούς κοινής αποδοχής στην υγεία και έλεγαν πως «θα λογαριαστούμε μετά». Αλλά και στους εργατικούς αγώνες στο λιμάνι, στην Ζώνη, στην e-food με σημαντικές κατακτήσεις των εργατών κόντρα στην εργοδοσία, ενάντια στου πλειστηριασμούς, που έχουν συνυπογράψει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για να σωθούν τα σπίτια του λαού. Επίσης στις μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες και φωτιές που το σύνθημα «ο λαός σώζει το λαό» έγινε πράξη, αλλά και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στο έγκλημα στα Τέμπη.

Απαντώντας σε αυτούς που λένε γιατί το ΚΚΕ δε συνεργάζεται θύμισε πως «το ΚΚΕ κατέθεσε σειρά τροπολογιών για οξυμένα λαϊκά θέματα, όπως την προστασία της πρώτης κατοικίας, για τους μισθούς, για την επαναφορά των ΣΣΕ, για την 13η και 14η σύνταξη, οι οποίες απορρίφθηκαν από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ» καθώς «ακόμη και αυτά τα ζωτικά θέματα συγκρούονται με τον πυρήνα των κατευθύνσεων του κεφαλαίου».

Τόνισε ιδιαιτέρα ότι αυτή ακριβώς η στάση του ΚΚΕ «έχει βοηθήσει εργατικές – λαϊκές δυνάμεις που τα προηγούμενα χρόνια είχαν πιστέψει στις αυταπάτες της πρώτης φοράς αριστερά να βγάλουν πιο ουσιαστικά συμπεράσματα, να ξεπεράσουν αυτήν την απάτη, ότι μπορεί να γίνει ανατροπή χωρίς ανατροπή». Ότι είναι φανερό πως «ο κάθε άνθρωπος που δηλώνει και νοιώθει αριστερός, προοδευτικός, ριζοσπάστης, μπορεί πλέον καλύτερα να καταλάβει πού οδήγησε η  επιζήμια λογική του τάχα μικρότερου κακού».

Εξήγησε πως «το αστικό σύστημα προχωράει σε νέες εκλογές γιατί θέλει να δυναμώσει και άλλο τα εκβιαστικά διλήμματα, γιατί θέλει να υφαρπάξει τις ψήφους του λαού, όπως φυσικά και τις έδρες που προέκυψαν από το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, σε εκλογές με νέο εκλογικό νόμο, που π.χ. αν το ΚΚΕ σημειώσει την ίδια εκλογική επίδοση οι 26 έδρες γίνονται 19» γι’ αυτό υπογράμμισε πως «παίρνουμε από τώρα τα μέτρα μας και στις εκλογές στις 25 Ιούνη στοχεύουμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά, σε νέα άνοδο σε ψήφους και ποσοστό!»

Αναφέρθηκε στην τελευταία έκθεση της Κομισιόν, η οποία σύνθλιψε όλα τα επιχειρήματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που προβλέπει νέα φοροληστεία, πράσινα χαράτσια, συνεχές πάγωνα των τριετιών, αύξηση των πλειστηριασμών. Είπε χαρακτηριστικά πως «Ρωτάμε γι’ αυτό το ραβασάκι, τι έχουν να πουν τα κόμματα του κεφαλαίου; Αφού αυτό είναι το πρόγραμμα τους, δηλαδή είναι το Ταμείο Ανάκαμψης που είναι το νέο υπερμνημόνιο ενάντια στους λαούς, είναι η δημοσιονομική πειθαρχία, είναι ο Νατοϊκός προσανατολισμός της χώρας, τα ελληνοτουρκικά όπου προετοιμάζεται ο επώδυνος συμβιβασμός για όλα τα μεγάλα ζητήματα, είναι η οικονομική κρίση που είναι μπροστά μας και που σμπαραλιάζει το αφήγημα των κομμάτων του κεφαλαίου περί καπιταλιστικής ανάπτυξης που τάχα θα φέρει δουλειές, πέρα από το ότι κονιορτοποιούνται με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι εργάτες στον Τουρισμό, στα ναυπηγεία και αλλού».

Ο Πέτρος Αλέπης συνέχισε λέγοντας πως «όλα τα παραπάνω θα τα υπηρετήσει η νέα κυβέρνηση, κατά μεγάλη πιθανότητα της ΝΔ και σε αυτά συναινούν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ» και απαντώντας στο πώς η ΝΔ έφτασε σε αυτό το ποσοστό τόνισε πως «η ΝΔ ανέβηκε κατά 1%, καθώς όταν υπάρχει στρατηγική σύμπλευση, περίπου συμπολίτευση και στήριξη της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε όλα τα μεγάλα μέτωπα μετά ένα μεγάλο τμήμα του κόσμου πάει ξανά στο μικρότερο κακό από την άλλη μεριά».

Υπογράμμισε πως «μας λένε τι θα κάνουμε με την ΝΔ, τον Μητσοτάκη. Απαντάμε: ΘΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ!!! ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ!!!» και πως «Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ θα φάνε τα μούτρα τους, όταν βρουν απέναντι τους έναν άφοβο λαό, οργανωμένο κίνημα και πανίσχυρο ΚΚΕ!!!».

Έθεσε το δίλημμα των εκλογών για το λαό που είναι «ή δίνεις συναίνεση στην στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ή ενισχύεις τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση από την σκοπιά των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων» και πως «το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να είναι η μόνη πραγματική αντιπολίτευση, μέσα και έξω από την Βουλή που θα συγκρουστεί με την νέα κυβέρνηση όταν οι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα συναινούν».

Συνέχισε τονίζοντας πως ψήφος στο ΚΚΕ στις 25 Ιούνη σημαίνει «πως ο λαός δεν μασάει σε εκβιαστικά διλήμματα, στην καλλιέργεια ηττοπάθειας και του συμβιβασμού, πως στηρίζει την μόνη αληθινή αντισυστημική επιλογή, πως είναι η μοναδική απάντηση στην προσπάθεια να σηκώσουν κεφάλι διάφορα φασιστικά μορφώματα με διάφορες προβιές και πως η ψήφος δεν σκορπάει σε κόμματα μίας χρήσης που χρησιμοποιούνται ως συμπλήρωμα για τις επιδιώξεις του κεφαλαίου».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πέτρος Αλέπης κάλεσε τους παρευρισκόμενους να μην χάσουν ούτε λεπτό και να απευθυνθούν σε όλους τους ανθρώπους «που συζητήσαμε, που πήραν ψηφοδέλτιο, με τα υλικά μας, τον Ριζοσπάστη, που μας στήριξαν και νοιώθουν περήφανοι γι’ αυτήν την επιλογή τους όπως οι ίδιοι μας λένε αλλά και ακόμη πιο πλατιά σε κάθε άνθρωπο του μόχθου, ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί από προηγούμενες επιλογές τους, που αναγνωρίζουν τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ, που καταλαβαίνουν ότι μόνο εμείς μπορούμε να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση και με την αντιλαϊκή πολιτική».–
       με εκτίμηση

  Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αθήνας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet