Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης: Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας  περιουσίας του Δήμου
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης: Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας του Δήμου

Η «αμαρτωλή» υπόθεση της επιχείρησης (πρώην Flocaffe) που «φέσωσε» το Δήμο πάνω από 550.000 ευρώ,  συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8/6/2023, αφού η διοίκηση του Δήμου (κάτι που θα δεσμεύσει και την όποια επόμενη διοίκηση προκύψει από τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές) εισηγήθηκε και ψήφισε την εκ νέου παραχώρηση του χώρου σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η διοίκηση της παράταξης του κ. Μαυρίδη (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) αλλά και με την στήριξη διάφορων συνοδοιπόρων της, ψήφισαν την παράδοση ενός ακόμα δημόσιου χώρου στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Φυσικά είναι μία τακτική που ακολουθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να χρεώσουν το δήμο και κατ’ επέκταση τους δημότες Λυκόβρυσης-Πεύκης με ένα χρέος άνω των 550.000 ευρώ από απλήρωτα ενοίκια και ρεύμα του επιχειρηματία.

Είναι το κερασάκι στην τούρτα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, όλα τα προηγούμενα χρόνια της διοίκησης του Δήμου. Mετά το ΟΤ9 που στοίχησε εκατομμύρια στο λαό της Λυκόβρυσης αφού για χρόνια πλήρωνε ένα χαράτσι της διοίκησης Φωκιανού, και τώρα παραδόθηκε σε έναν ακόμα επιχειρηματία για να κερδοσκοπεί πάνω στη δημόσια περιουσία, όπως επίσης και του κλειστού γυμναστηρίου ¨Χρήστος Μωραΐτης¨ στην Άνω Πεύκη σε ιδιωτικό φορέα, και μάλιστα με εξευτελιστικά ενοίκια.

Την ίδια στιγμή που ο δήμος πληρώνει χιλιάδες ευρώ για τη στέγαση γυμναστηρίων, άλλων χώρων για να στεγαστούν υπηρεσίες του, μέχρι και για τη στέγαση νηπιαγωγείου, είναι απαράδεκτο να υπάρχει ακόμα και η σκέψη να παραχωρηθεί ένας δημόσιος χώρος που ανήκει στο δήμο, σε κάποιον ιδιώτη για τη δημιουργία ενός ακόμα χώρου εστίασης.

Η απαράδεκτη απόφαση, και μάλιστα στο παρά πέντε της λήξης της θητείας της Δημοτικής Αρχής, πρέπει να γίνει κριτήριο για την ψήφο του λαού στις ερχόμενες εκλογές. Με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης του Δήμου, που πλέον διεκδικούν την ψήφο του λαού μέσα από τις παρατάξεις της κ. Πατούλη και του κ. Λέων, ανάμεικτα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και από κοντά ο κ. Ιωάννου και ο κ. Θεοδωρακόπουλος, έβαλαν πλάτη στη διοίκηση για να ψηφιστεί.

Η απαράδεκτη απόφαση, όχι μόνο πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου αλλά και να βρει απέναντι κάθε άνθρωπο που θεωρεί ότι οι Δήμοι δεν μπορούν να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, δεν μπορούν να λειτουργούν με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια, τη στιγμή που ο λαός τα βγάζει δύσκολα πέρα κάθε μήνα.

Ευθυγραμμισμένοι με τα κόμματά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και η διοίκηση του Δήμου, πιστοί ακόλουθοι της πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν καθορίσει τους κανόνες για το πως θα λειτουργούν που δήμοι ως τοπικοί φοροεισπράκτορες αλλά και τροχονόμοι συμφερόντων, εργολάβων και επιχειρηματιών, «επιτέλεσαν το καθήκον τους», έστρωσαν το έδαφος στην επόμενη διοίκηση του δήμου να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική, των ιδιωτικοποιήσεων, της εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας, και της τοπικής φορομπηξίας στους δημότες.

Έχουν τεράστια ευθύνη, όσοι ψήφισαν την απόφαση που ουσιαστικά δίνει άλλοθι στην προηγούμενη χρήση και διαχείριση, που οδήγησε στα καταστροφικά αποτελέσματα του χρέους άνω των 550.000 ευρώ, ένα  ποσό πολύ μεγαλύτερο από όσα δαπανώνται για 20 και πλέον σχολεία τη περιοχής κάθε χρόνο. Αυτή την αντιλαϊκή κατεύθυνση που με την ανοχή και άλλων παρατάξεων που έδειξαν ανοχή στους χειρισμούς της διοίκησης, όπως του ΣΥΡΙΖΑ (αφού στα συγκεκριμένα θέματα ανανέωσης των συμβάσεων με τον επιχειρηματία, ψήφιζαν παρών, βάζοντας πλάτη το να περάσουν οι αποφάσεις της διοίκησης), φαίνεται πως κάποιοι θέλουν να τη συνεχίσουν και με τη επόμενη δημοτική αρχή, με άλλη συνταγή αλλά τα ίδια υλικά.

Είναι υποχρέωση μας να διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα του ελεύθερου χώρου στο Δημαρχείο της Πεύκης, έτσι ώστε να καλύψει ανάγκες του Δήμου, του λαού και της νεολαίας της περιοχής και όχι να παραδοθεί σε επιχειρηματική εκμετάλλευση με αμφίβολα οικονομικά αποτελέσματα όπως έχει δείξει η ίδια η ζωή.

Όσοι νομίζουν ότι ο δήμος είναι τσιφλίκι τους και θα κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν, στα μουλωχτά και στο παρά πέντε είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης θα βρίσκεται απέναντι στις πολιτικές που υποβαθμίζουν τη ζωή μας, ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet