Μάριος Ψυχάλης: «Ναι» στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Μάριος Ψυχάλης: «Ναι» στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους όλης της χώρας προχώρησαν σήμερα σε 24ωρη απεργία, έπειτα από τον θάνατο της εργαζόμενης στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου Ξυλοκάστρου.

Το τραγικό αυτό συμβάν έφερε στην επιφάνεια για μια ακόμα φορά τις άθλιες συνθήκες στις οποίες οι εργαζόμενοι καλούνται να εξυπηρετήσουν τους δημότες και να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους. Η διεκδίκηση της αυστηρής εφαρμογής της νομοθεσίας για το αναφαίρετο και αναμφισβήτητο δικαίωμά τους στην ασφάλεια και την υγεία στην εργασία, δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους.

Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, έχουμε κατά το παρελθόν θρηνήσει επίσης την απώλεια εργαζομένου στον τομέα της καθαριότητας και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει η διασφάλιση αυτών των δικαιωμάτων. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι πολύ πρόσφατα γίναμε μάρτυρες μέσω βίντεο της τραγικής εικόνας του αμαξοστασίου του Δήμου, όπου οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα προσπαθούν μέσα σε άθλιες συνθήκες να εργαστούν και να προσφέρουν στην πόλη μας.

Είναι αυτονόητο ότι σε αυτό τον αγώνα των εργαζόμενων, είμαστε μαζί τους. Οι εργαζόμενοι κάθε Δήμου είναι πολύτιμοι παράγοντες στην εύρυθμη λειτουργία. Η παροχή ασφαλών και προστατευμένων συνθηκών εργασίας είναι απαράβατη υποχρέωση κάθε διοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet