Μήνυμα του Άγγελου Παλαιοδήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Μήνυμα του Άγγελου Παλαιοδήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι μια υπενθύμιση του χρέους που έχει η Ανθρωπότητα απέναντι στην περιβαλλοντική κρίση.  Για τη δημοτική μας παράταξη, η προστασία του Περιβάλλοντος, του Πεντελικού Όρους, της Ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου και των δασικών θυλάκων της πόλης μας, αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητά μας. Στεκόμαστε σθεναρά απέναντι σε όλους αυτούς που με το πρόσχημα μιας δήθεν ανάπτυξης, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ορέξεις κάποιων, βιάζουν χωρίς κανέναν δισταγμό το φυσικό περιβάλλον, θεσμοθετώντας Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α), σχεδιάζοντας Masterplan και αστικές χρήσεις σε περιοχές που προστατεύονται από τη δασική νομοθεσία και τα Προεδρικά Διατάγματα Προστασίας του Πεντελικού Όρους και της Ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου.

Παράλληλα, για όλους εμάς, η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί πρωτίστως θέμα παιδείας και συνεργασίας με τους δημότες. Χωρίς τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης, έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι οποιαδήποτε οικονομική επένδυση σε αυτόν τον τομέα είναι καταδικασμένη να αποτύχει, φέρνοντας τα αντίθετα αποτελέσματα τόσο στην τσέπη μας (βλέπε δημοτικά τέλη και δημοτικό ταμείο) όσο και στο περιβάλλον.

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση, η ενημέρωση, η διαβούλευση, οι περιβαλλοντικές δράσεις, αλλά κυρίως η συνεχής εγρήγορση για την προστασία του φυσικού πλούτου της περιοχής μας, σε αρμονική συνεργασία με τις κάθε είδους ανάγκες της πόλης μας αποτελούν τις βασικές μας αρχές για την υλοποίηση του οράματος της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΞΥΠΝΗΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ. Ενός οράματος που για την υλοποίησή του θέλουμε τη συμμετοχή όλων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet