Μήνυμα υποψήφιας δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνας Σταυράκη – Πατούλη για την επέτειο της άλωσης της Πόλης
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Μήνυμα υποψήφιας δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνας Σταυράκη – Πατούλη για την επέτειο της άλωσης της Πόλης

«Ως νέα διοίκηση για τη Λυκόβρυση και την Πεύκη,  αντλώντας δύναμη από την ιστορική μας μνήμη, “Ενωμένοι” θα πορευτούμε για ένα καλύτερο μέλλον για τον Δήμο μας»

Η υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, με αφορμή τη θλιβερή Επέτειο της Άλωσης της Πόλης στις 29 Μαΐου 1453, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Πριν από 570 χρόνια, η άλωση της Πόλης σήμανε το τέλος για ένα μεγάλο ένδοξο κεφάλαιο της ιστορίας του Ελληνισμού και την απαρχή για μια περίοδο μακράς και επίπονης δοκιμασίας για το Γένος. Η πτώση της αυτοκρατορίας μάτωσε την ιστορική μας μνήμη, ανοίγοντας μια εθνική πληγή που εξακολουθεί να πονά με κάθε σκέψη, ερέθισμα και επέτειο μνήμης. Ο Ελληνισμός έχει βιώσει πολλές μαύρες σελίδες στην ιστορία του αλλά έχει καταφέρει να επιβιώσει ανά τους αιώνες γιατί έχει καταφέρει να διατηρήσει άπαρτο το κάστρο της μνήμης. Ο τρόπος που η “Πόλις εάλω” επιβεβαιώνει ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Οι έριδες, η διαφθορά, η αλαζονεία της εξουσίας δημιουργούν πάσης φύσεως “Κερκόπορτες” για κάθε επίδοξο κατακτητή που καιροφυλακτεί. Ως σύγχρονοι Έλληνες, με σεβασμό στο ένδοξο παρελθόν μας, οφείλουμε να φράξουμε τον δρόμο σε κάθε επίδοξο Μωάμεθ, σε κάθε πορθητή της εθνικής μας συνείδησης, ιστορίας και συνέχειας. Ως νέα διοίκηση για τη Λυκόβρυση και την Πεύκη,  αντλώντας δύναμη από την ιστορική μας μνήμη, “Ενωμένοι” θα πορευτούμε για ένα καλύτερο μέλλον για τον Δήμο μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet