Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Η δική μας πολιτιστική πρόταση
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Η δική μας πολιτιστική πρόταση

Σε αντιδιαστολή με τον δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου, ο οποίος, όπως στηλιτεύσαμε σε προηγούμενο δελτίο τύπου, χρησιμοποιεί «απολίτιστα» την πολιτιστική του πολιτική, ώστε να αυτοπροβάλλεται, η παράταξή μας, η μοναδική ακομμάτιστη και αδέσμευτη δημοτική παράταξη στο Μαρούσι, προτείνει τους εξής πυλώνες για το «Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου»:

α) την προβολή της τοπικής πολιτιστικής δημιουργίας όλων των ηλικιών και όλων των τεχνών, με την συμμετοχή ερασιτεχνών (σ.σ.: χωρίς αμοιβή, αλλά με παροχή επαγγελματικών συνθηκών σε εξοπλισμό, κουστούμια κλπ όλο τον χρόνο) και τοπικών επαγγελματιών καλλιτεχνών (σ.σ.: με αμοιβή),

β) την αγορά πολιτιστικών παραγωγών απ’ όλα τα είδη των τεχνών (σ.σ.: και όχι μόνο από το τραγούδι), με υποχρέωση μικρό μέρος της παραγωγής να συμπεριλαμβάνει νέες/ους Μαρουσιώτισσες και Μαρουσιώτες καλλιτέχνες/δημιουργούς για να αποκτούν εμπειρία και όσμωση με τους διακεκριμένες/ους καλλιτέχνες.

γ) να υπάρχει συγκεκριμένο θεματικό περιεχόμενο στο “φεστιβάλ” κάθε χρονιάς που να τιμά ή να αναδεικνύει πτυχές της ιστορίας ή της προοπτικής της πόλης και να συνδέεται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με το πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του Αμαρουσίου και όχι μόνο τις 15 ημέρες του “Φεστιβάλ”.

δ) να δημιουργηθεί θεσμοθετημένα διαπαραταξιακή, διασυλλογική (σ.σ.: φορείς κατοίκων), επιτροπή με τη συνδρομή ειδικών που θα οργανώνει αυτό το “Φεστιβάλ” κάθε χρόνο, η οποία θα επιλέγει με αντικειμενικά κριτήρια ποιες επαγγελματικές παραγωγές θα αγοράζει, ενώ θα ελέγχει την οικονομική διαχείριση με διαφάνεια.

ε) Ο εκάστοτε δήμαρχος θα κάνει έναν χαιρετισμό στο “φεστιβάλ” μέσω ενός μονόφυλλου εντύπου προγράμματος που θα μοιράζεται παντού και ο ίδιος και οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν θα έχουν καμία άλλη συμμετοχή στην διαδικασία αυτού του “Φεστιβάλ” παρά μόνο με την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις της διοργανωτικής επιτροπής. Θα πληρώνουν κανονικότατο εισιτήριο στις σχετικές εκδηλώσεις του “Φεστιβάλ” και θα κάθονται εκεί που ορίζει το εισιτήριο τους, χωρίς απολύτως καμία διάκριση με τους υπόλοιπους πολίτες/ιδες που πληρώνουν. Ο εκάστοτε φωτογράφος που πληρώνεται με δημοτικά λεφτά, θα καλύπτει για τις ανάγκες αρχείου και δημοσιότητας την κάθε εκδήλωση στο αμιγώς καλλιτεχνικό μέρος τους και όχι για την κατασκευή τοπικής lifestyle/”μεσημεριανάδικου” τύπου “τάξης” ψευτοσελέμπριτι.

στ) Σοβαρή, δημοτική, πολιτιστική πολιτική ΔΕΝ μπορεί να γίνει στο Μαρούσι και πουθενά, όσο δεν υπάρχει στην πόλη ένα κτήριο πολιτισμού, με επίκεντρο μία πλήρη, σύγχρονη θεατρική σκηνή (σ.σ.: τουλάχιστον 1000 θέσεων), με συγκεκριμένο αριθμό αιθουσών για εργαστήρια τεχνών, αποδυτήρια, αίθουσες διαλέξεων, αποθήκη, υπόγειο χώρο στάθμευσης κλπ. Και αντίστοιχη επιστημονική και τεχνική στελέχωση.

Το ότι το Μαρούσι ΔΕΝ έχει τέτοιο κέντρο, είναι αναντίστοιχο του μεγέθους και των πόρων της πόλης και της παιδείας στην οποία δικαιούνται να έχουν πρόσβαση οι πολίτιδες/ες του.

Δεν δρομολογήθηκε ποτέ, τουλάχιστον στην σύγχρονη και γεμάτη ευκαιρίες ιστορία του, διότι οι έως τώρα τοπικές ηγεσίες του αδιαφόρησαν. Με πρόσφατο, κορυφαίο παράδειγμα την κακή νοοτροπία, την “αρπαχτική” από τον πολιτισμό λογική της παρούσης, υπερδεκαπενταετούς δημοτικής αρχής την οποία -κατά δοτή διαδοχή- εδώ και τέσσερα χρόνια διαχειρίζεται -δυστυχώς επί τα χείρω- ο κ. Αμπατζόγλου.

Μαίρη Διακολιού

Επικεφαλής της μοναδικής ακομμάτιστης και αδέσμευτης δημοτικής παράταξης ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ

Δημοτική Σύμβουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet