Μαρούσι – Αδέσμευτη Φωνή: Η περιοχή Εργατικών Κατοικιών δεν είναι καθόλου για τα «χαμηλά»
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Μαρούσι – Αδέσμευτη Φωνή: Η περιοχή Εργατικών Κατοικιών δεν είναι καθόλου για τα «χαμηλά»

Την κατέβασε “χαμηλά” η δημοτική πολιτική των τελευταίων ετών.

– Για την παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” είναι απολύτως ισότιμης αξίας με οποιαδήποτε άλλη περιοχή της πόλης μας.– Απαράδεκτη, υποτιμητική δημόσια δήλωση της Αντιδημάρχου, Ελένης Λέκκα για την περιοχή των Εργατικών Πολυκατοικιών

Στην γενική συνέλευση του τοπικού συλλόγου των Εργατικών Πολυκατοικιών εκπροσωπήθηκε η παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Η επικεφαλής δημοτική σύμβουλος, Μαίρη Διακολιού, είχε την ευκαιρία να ακούσει αναλυτικά τα πολλά προβλήματα της συνοικίας, όπως εκτέθηκαν από τους κατοίκους που παρευρέθηκαν και πήραν τον λόγο, αλλά και από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που αναφέρθηκαν σχετικά. Στο τέλος της διαδικασίας τής δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσει την θέση της παράταξης για τα προβλήματα που είχαν αναφερθεί από κατοίκους και κυρίως, να εστιάσει στην αιτία που δεν λύνονται για δεκαετίες.

Όλες οι υπόλοιπες γειτονιές παίρνουν μόνο ό,τι περισσεύει, μόνο με παρεμβάσεις “άρπα-κόλλα” και μόνο με τσαπατσουλίες. Και όλα αυτά, μόνο παραμονές γενικών συνελεύσεων των τοπικών συλλόγων και δημοτικών εκλογών. Τότε μόνο στέλνουν για λίγες ώρες τα δημοτικά συνεργεία για να καλλωπίσουν λίγο την κεντρική πλατεία των Εργατικών και μετά, αφήνουν την γειτονιά στον “αυτόματο”.

Έτσι:

– επικίνδυνα κυκλοφοριακά προβλήματα,

– τα σκουπίδια,

– ζητήματα εισβολής αυτοκινήτων από εταιρείες, στα πάρκινγκ του εσωτερικού της γειτονιάς,

– απαιτούμενες συντηρήσεις, αναπλάσεις και υποδομές για ηλικιωμένες/ους και ΑΜΕΑ,
– η απαράδεκτη μη λειτουργία του ΚΑΠΗ,

– η λειτουργία κανονικής αίθουσας εκδηλώσεων,

Αλλά και τα προβλήματα της ακριβής τιμής ζώνης και της έλλειψης ανελκυστήρων στις πολυκατοικίες

είναι ζητήματα που μένουν ανεπίλυτα για χρόνια, επιβαρύνονται διαρκώς, και είναι αυτά που υποβιβάζουν την μίνιμουμ ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Τελικά, φαίνεται ότι μάλλον το μεγάλο, διαχρονικό πρόβλημα, από την πλευρά της δημοτικής διοίκησης, είναι πως η ιστορική γειτονιά της πόλης μας έχει πρώτη λέξη στο όνομα της το “Εργατικές”. Φαίνεται τους αρέσουν καλύτερα οι περιοχές των εταιρειών με τα κτήρια, που είναι “ψηλά”.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι η Αντιδήμαρχος της δημοτικής αρχής Θ. Αμπατζόγλου, κατά την ομιλία της κάλεσε τα μέλη της γενικής συνέλευσης να παραδεχτούν ότι “η γειτονιά είναι χαμηλά” στην λογική ότι ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί, αλλά τι παραπάνω να κάνει σε μια γειτονιά που είναι “χαμηλά”;;;

Η παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”:

1. Θεωρεί απαράδεκτη την επιλογή της δημοτικής αρχής να μην παραστεί ο ίδιος ο δήμαρχος ή τουλάχιστον, να μην εκπροσωπηθεί από αρμόδιους για ενημέρωση πολιτών αντιδημάρχους, στην γενική συνέλευση του συλλόγου της περιοχής, η οποία ήταν γνωστή από πολλές ημέρες. Η εύκολη δικαιολογία τους με πρόσχημα το συνέδριο της ΚΕΔΕ που ξεκινούσε άλλωστε την επόμενη ημέρα, δεν στέκεται. Αφενός, γιατί ο Βόλος (σ.σ.: η πόλη στην οποία ξεκινούσε το συνέδριο στις 11:00) απέχει μόνο τρεις ώρες από την Αθήνα, αφετέρου, γιατί τα προβλήματα μιας εργατικής συνοικίας μας είναι σπουδαιότερα από την δημοσιοσχετίστικη φωτογράφιση δίπλα από τον Πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη, για την οποία έτρεξαν να προλάβουν. Θα μπορούσαν να την πετύχουν και σε άλλες εκδηλώσεις και φιέστες.
Στο συγκεκριμένο ζήτημα, ακόμη και η κ. Ελ. Λέκκα παραδέχτηκε δημόσια, πως κακώς δεν παρευρέθηκαν τα αρμόδια πολιτικά στελέχη για την ενημέρωση από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου, αν είχαν ενημερωθεί για την γενική συνέλευση (σ.σ.: η ενημέρωση είχε σταλεί αρκετές ημέρες πριν).

2. Καλεί τον δήμαρχο κ. Θ. Αμπατζόγλου άμεσα να ζητήσει συγγνώμη στους κατοίκους των Εργατικών Πολυκατοικιών για την απαράδεκτη φράση της αντιδημάρχου του, η οποία μάλιστα, όπως είπε, δεν είχε παρευρεθεί στην συνεδρίαση ως εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, γι’ αυτό και δεν ήξερε πολλά για να απαντήσει στα ερωτήματα των κατοίκων [!!!]

3. Απαιτεί ΑΜΕΣΑ να δρομολογήσει σχέδια και μελέτες και κυρίως ενέργειες, για την επίλυση όλων των χρονιζόντων, βασικών προβλημάτων, ιδίως εκείνων που οφείλονται στην πρωτοφανή πολιτική αδιαφορία και ανοργανωσιά του.

4. Η παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή και η εκπρόσωπός της Μαίρη Διακολιού δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν άκαμπτα τα απολύτως εύλογα αιτήματα της γειτονιάς των Εργατικών Πολυκατοικιών.

Ευχαριστούμε τα απλά μέλη της συνέλευσης που άφησαν το ωραίο, κυριακάτικο πρωινό τους, για να συναντήσουν τους γείτονές τους και να συζητήσουν για τα προβλήματα.

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες που συνεχίζουν να ασχολούνται με τα κοινά μέσω του τοπικού τους συλλόγου.

Ευχαριστούμε που μας δώσατε δικαίωμα να ενημερωθούμε, αλλά και να καταθέσουμε τις δικές μας απόψεις.

Μαίρη Διακολιού
Επικεφαλής παράταξης “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή
Δημοτική Σύμβουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet