Μεγάλη συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Χαλάνδρι
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Μεγάλη συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Χαλάνδρι

Ελπιδοφόρο μήνυμα έστειλε το απόγευμα της Παρασκευής η  συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πλατεία Χαλανδρίου που έγινε με τη παρουσία πλήθους κόσμου.

Φωτογραφία, κείμενο και βίντεο από τον 902.gr

Στη συγκέντρωση  μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής (δείτε εδώ βίντεο), η Λούλα Καρατζά, υποψήφια δήμαρχος Χαλανδρίου και ο Χρήστος Κασίμης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βόρειου Τομέα (δείτε εδώ βίντεο).

Στη συγκέντρωση της παραβρέθηκαν πολλοί άνθρωποι από το χώρο του Αθλητισμού. Ανάμεσα τους οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γιώργος Πομάσκι και Γιάννης Κουτσογιανόπουλος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής και ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου και ο Σπύρος Βασδέκης, πρώην πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος.

Ο Γ. Πομάσκι και ο Μ. Τεντόγλου είχαν θερμή συνομιλία, πριν τη συγκέντρωση, με τον Γιάννη Πρωτούλη και τη Λούλα Καρατζά.

«”Λαϊκή συσπείρωση” με τόλμη και αποφασιστικότητα» ώστε την επόμενη μέρα «να έχουμε περισσότερους εκλεγμένους, δηλαδή περισσότερους συμμάχους στον αγώνα μας» τόνισε από το Χαλάνδρι ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τόνισε ότι στις 8 του μήνα, αλλά και στις 15 του μήνα πρέπει να αναμετρηθούν οι δύο βασικές πολιτικές κατευθύνσεις: Η μια είναι η πολιτική που ζούμε και γνωρίζουμε, η οποία ταΐζει με πολλά εκατομμύρια λίγους επιχειρηματικούς ομίλους, από τον ιδρώτα των εργαζομένων. Η άλλη είναι η πολιτική της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που τα ψηφοδέλτια της στηρίζονται από χιλιάδες αγωνιστές όλων των ηλικιών, των γενιών του αγώνα και από το ΚΚΕ. «Να αναμετρηθεί αυτή η πολιτική στο δεύτερο γύρο, στις περιφέρειες και σε μεγάλους δήμους όπως είναι ο δήμος του Χαλανδρίου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους «ιδιαίτερα σε όσους νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες, προοδευτικοί άνθρωποι με μια ιστορία στο κίνημα και στον αγώνα» σημειώνοντας ότι «η θέση τους είναι εδώ, στη “Λαϊκή Συσπείρωση” η θέση τους είναι εδώ στον αγώνα και στην πάλη».

Ο Γ. Πρωτούλης ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων «που άφησαν τον τόπο μας, άφησαν τις πόλεις μας χωρίς βασικές υποδομές» προσθέτοντας ότι κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους, και τώρα ήρθαν οι τεράστιες πλημμύρες.

«Ευχόμαστε να μην πυκνώσουν πολύ τα σύννεφα στον ουρανό και μας πάρει κάποιο ρεύμα εδώ στο Χαλάνδρι ή στο κέντρο της Αθήνας», σημείωσε δεικτικά,  επισημαίνοντας πως «θέλουμε πόλεις θωρακισμένες, θέλουμε αναγκαία έργα, δεν θέλουμε έργα βιτρίνας. Θέλουμε να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι, να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή».

«Μπροστά μας υπάρχουν και άλλες τέτοιες βροχές. Δεν είμαστε στην εποχή των σπηλαίων να φοβόμαστε την βροχή, να φοβόμαστε τον αέρα, να φοβόμαστε το χιόνι», συμπλήρωσε. 

Ο Γ. Πρωτούλης τόνισε ότι «θέλουμε να έχουμε πόλεις όπου οι εργαζόμενοι, και αυτό είναι το κύριο, να έχουν δικαιώματα στη δουλειά και να μη δουλεύουν ήλιο με ήλιο 13 ώρες την ημέρα. Πόλεις όπου να υπάρχει η πρόσβαση σε σχολεία, που να μην πέφτουν τα ταβάνια, να μη σκάνε οι καυστήρες. Θέλουμε να έχουμε δικαιώματα στην υγεία, σε δημόσιες δωρεάν δομές.

Θέλουμε οι ηλικιωμένοι να έχουν πρόσβαση στη φροντίδα στην τρίτη ηλικία, να μην εξαρτώνται από την τσέπη, αν έχουν μία παχυλή σύνταξη, αν έχουν παιδιά με δουλειές για να τα φροντίσουν. Γιατί δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Αττική, που κατοικούν 4 εκατομμύρια κάτοικοι, ούτε ένα δημόσιο ίδρυμα φροντίδας των ηλικιωμένων. Υπάρχουν 1.751 ιδρύματα όπου πρέπει να πληρώσεις».

Ο Γ. Πρωτούλης σημείωσε πως «θέλουμε ελεύθερους χώρους για πράσινο, για αναψυχή, για αθλητισμό, για πολιτισμό, χωρίς να πληρώνουμε και να εξαρτάται από το μέγεθος του πορτοφολιού που έχει ο καθένας», ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι όπου οι ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι παραδίδονται σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως τα 55 στρέμματα για το καζίνο.

Η Λούλα Καρατζά αναφέρθηκε στις μεγάλες μάχες που έχει έδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» μέσα και έξω από το δημοτικό σύμβουλο. Έφερε ως παράδειγμα την δράση και τις προτάσεις της για να παρθούν μέτρα πολιτικής προστασίας που η διοίκηση δεν τα έφερνε ούτε για συζήτηση στο συμβούλιο. Αναφέρθηκε στους αγώνες για να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας, που εκτός από την ομόφωνη απόφαση που κατάφερε να παρθεί στο Δήμο, καθοριστική ήταν η δράση μαζικών φορέων και σωματείων της περιοχής.

Αντιπαρέβαλε τη στάση των άλλων συνδυασμών που από την πρώτη βδομάδα μετά τις προηγούμενες εκλογές τρέξανε να προστρέξουν στη δημοτική Αρχή και το αντιλαϊκό της έργο, ενώ τώρα διάφοροι ξαναζητούν την ψήφο του λαού για να υπάρξει το ίδιο αποτέλεσμα.  Στάθηκε αναλυτικά στη δημοτική Αρχή, στηλιτεύοντας την αύξηση τελών κατά 48%, την πίστη της στην ανταποδοτικότητα, δηλαδή να πληρώνουν οι δημότες για τα πάντα.

Η Λ. Καρατζά υπογράμμισε ότι το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει ανθρώπους αγωνιστές ,που όποιος και να εκλεγεί θα είναι στο πλάι του λαού. Κάλεσε «από σήμερα, με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο να υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερο το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Να πέσουν πάρα πολλά κόκκινα γαρύφαλλα μες στην κάλπη».

Έκλεισε με τους στίχους του Άλκη Αλκαίου «δεν βγαίνουνε τα όνειρα σε πλειστηριασμό, δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα», τονίζοντας πως «αυτό λοιπόν θέλω να σας πω, δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα. Θα παιχτεί και θα ναι ζόρικη, από σας εξαρτάται. Όλοι μαζί, με το κόκκινο γαρύφαλλο στην κάλπη, να τους δείξουμε τη δύναμή μας, να τους δείξουμε τι είμαστε, τι μπορούμε να κάνουμε».

Ο Χρήστος Κασίμης τόνισε ότι σε αυτή την σημαντική πολιτική μάχη επίδικο είναι ποιον θα έχουν στο πλάι τους την επόμενη μέρα εργαζόμενοι λαός και νεολαία.  Αναφέρθηκε στα αντιλαϊκά πεπραγμένα των εκλεκτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Κάλεσε επίσης όσους νιώθουν αμηχανία με όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, τίμιους αγωνιστές, αριστερούς, προοδευτικούς «να έρθουν μαζί να κρατήσουμε ψηλά τα ιδανικά και τις αξίες. Για να ρίξουμε πολλά κόκκινα γαρύφαλλα τιμώντας αυτές ακριβώς τις αξίες».

Θερμή συνομιλία του Γ. Πρωτούλη με τον Μ. Τεντόγλου, τον Γ. Πομάσκι και άλλους ανθρώπους του αθλητισμού

Στη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Χαλάνδρι, παραβρέθηκαν πολλοί άνθρωποι από το χώρο του Αθλητισμού.

Ανάμεσα τους οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γιώργος Πομάσκι και Γιάννης Κουτσογιανόπουλος, ο πρωταθλητής και ο ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου και ο Σπύρος Βασδέκης, πρώην πρωταθλητής άλμα εις μήκος.

Ο Γ. Πομάσκι και ο Μ. Τεντόγλου είχαν θερμή συνομιλία, πριν τη συγκέντρωση με τον Γιάννη Πρωτούλη, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τη Λούλα Καρατζά, υποψήφια Δήμαρχο Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet