Μεταμόρφωση Πράσινη Πόλη: Διεκδικούμε τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Μεταμόρφωση Πράσινη Πόλη: Διεκδικούμε τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων

Ένα απο τα  πρόγραμματα μας που θα διεκδικήσουμε την  υλοποίηση  της είναι η δημιουργία ποδηλατόδρομων. Πρέπει  να καταλάβουμε ότι όσες μελέτες , προβλέψεις και έργα να γίνουν για την εξυπηρέτηση της μετακίνησης στις πόλεις με τα ΙΧ, ειναι καταδικάσμενα να αποτύχουν και ιδιαίτερα σε μια πόλη σαν την Μεταμόρφωση που έχει βεβαρυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα λόγω της Εθνικής και Αττικής οδού. 

Γειτονιές που πριν καποια χρόνια παρκάριζεςμε κλειστά μάτια τώρα πρέπει να κάνεις βόλτες  για να βρείς θέση.Οι πόλεις πρέπει  να φτιάχνονται με τέτοιον τρόπο που να εξυπηρετούν τον άνθρωπο και όχι τα αυτοκίνητα.Στις σύγχρονες πόλεις φτιάχνονται πρώτα πεζοδρομια και ποδηλατοδρομοι και μετά λεωφόροι. Κι εκεί βέβαια δίνουν προτεραιότητα στο συγκοινωνιακό δίκτυο .Μιλάμε όμως για πόλεις που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον. 

Όμως για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι κάτοικοι συνήθειες και νοοτροπία. Με την κατασκευή ποδηλατόδρομων θα  αφήσουμε το αυτοκίνητο και θα χρησιμοποιούμε εντός της πόλης ποδήλατο ή περπάτημα μειώνοντας τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και αυξάνοντας το οξυγόνο και βελτιώνουμε την υγεία μας.Το περιβάλλον που θα ζήσουν τα παιδιά μας στην Μεταμόρφωση εμείς μπορούμε να το φτιάξουμε και όχι να το καταστρέψουμε.

Οι επιλογες δικες μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet