Μ. Διακολιού: Μάθημα ιστορίας για τον κ. Αμπατζόγλου
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Μ. Διακολιού: Μάθημα ιστορίας για τον κ. Αμπατζόγλου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18/1/2023, ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου, όπως συνηθίζει, έκανε μία σύντομη αναδρομή των έργων του Δήμου κατά το μήνα που πέρασε.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης αυτής, είπε -μεταξύ άλλων- τα εξής:

1)      Ότι στις γιορτινές εκδηλώσεις του δήμου συμμετείχε πολύς κόσμος, που έδειξε πόση ανάγκη έχει τις εκδηλώσεις αυτές και έβγαλε το συμπέρασμα πως στις γιορτινές περιόδους το Μαρούσι πρέπει να είναι εγκαίρως φωτισμένο και καθαρό.

2)      Ότι στο Άνω Ψαλίδι, δημιουργήθηκε ένα ενεργειακά αυτόνομο πάρκο με τη βοήθεια της εταιρίας ΒΑΤ.

Οι ανωτέρω δύο ενημερώσεις είναι ενδεικτικές της αντίληψης του δημάρχου κ. Αμπατζόγλου για την πόλη μας:

1)      Δεν θεωρεί αδήριτη ανάγκη και υποχρέωσή του να διατηρεί την πόλη φωτισμένη και καθαρή, αλλά αντιμετωπίζει τον φωτισμό και την καθαριότητα σαν παροχές προς τους δημότες. Ίσως γι’ αυτό, υπάρχουν διαμαρτυρίες για την κατάσταση της οδού Διακογιάννη στο Μαρούσι, η οποία δεν είχε καθαριστεί, παρά την εορταστική περίοδο. Προφανώς γιατί η οδός αυτή δεν ήταν χώρος δημοτικών εκδηλώσεων!

2)      Η εταιρεία ΒΑΤ είναι η εταιρεία «BAT Hellas» δηλαδή η «British American Tobacco Company», δηλαδή πολυεθνική εταιρία εμπορίας τσιγάρων και άλλων προϊόντων καπνού/ καπνίσματος. Οι εταιρείες αυτού του είδους, μετά τις αποδεδειγμένες θανατηφόρες/ δυσμενείς επιπτώσεις των προϊόντων τους στην υγεία των χρηστών/χρηστριών αυτών, δεν έχουν πλέον τρόπο να διαφημιστούν, παρεκτός από τις χορηγίες τους σε έργα.

Ο κ. Αμπατζόγλου, σπεύδει να διαφημίσει την εταιρία καπνού, μνημονεύοντάς την στην ενημέρωσή του (μπορούσε να αναφερθεί μόνο στο πάρκο) στο Δημοτικό Συμβούλιο, φιλοτεχνώντας για εκείνη ένα ανθρώπινο προφίλ, μιας εταιρείας που αναλαμβάνει κοινωνική ευθύνη. Θα περιμέναμε άλλες ευαισθησίες από κάποιον που το γνωστικό του αντικείμενο άπτεται του χώρου της υγείας.

Μακάρι όμως να έμενε μόνο σε αυτά!

Το … κερασάκι στην τούρτα!

Ο κ. Αμπατζόγλου αναφέρθηκε στα έργα ομβρίων υδάτων στις οδούς Νεαπόλεως και Γοργοποτάμου στην Αγ. Φιλοθέη Αμαρουσίου, λέγοντας ότι το έργο είναι προφανώς χρήσιμο, αφού στην περιοχή έρρεαν ποτάμια, όπως δηλώνει και το όνομα της οδού, που λέγεται «Γοργοποτάμου» επειδή εκεί υπήρχε ποτάμι!

Εδώ ο κ. Αμπατζόγλου δεν δηλώνει ασυγχώρητη άγνοια, αλλά πλήρη ασέβεια και υποτίμηση στη νεώτερη ιστορία του τόπου μας, αφού ακόμη και τα μικρά παιδιά ξέρουν ότι «Γοργοπόταμος» δεν είναι απλά «ένα γοργό ποτάμι» αλλά υποδηλώνει την κορωνίδα της ηρωικής μας Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών ναζί κατακτητών, όπου Έλληνες αντιστασιακοί με τη βοήθεια Βρετανών κομάντος, το 1942, ανατίναξαν τη γέφυρα του Γοργοποτάμου αποκόπτοντας τον ανεφοδιασμό των γερμανικών στρατευμάτων στη Βόρεια Αφρική. Πρόκειται για μία εξεχόντως ηρωική πράξη αντίστασης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που θεωρώ αδύνατο ο κ. Αμπατζόγλου να μην την έχει ακουστά.

Για εμάς, τη δημοτική παράταξη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ», είναι ολοφάνερο ότι η επιπόλαιη τοποθέτηση του δημάρχου, υποτιμά την ελληνική ιστορία, προσβάλλει τους Έλληνες ήρωες και δείχνει απρέπεια απέναντι στο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γι αυτό το λόγο, απαιτούμε να ανακαλέσει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet