Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Περιφρονητική η σιωπή του Δημάρχου στα σοβαρά ζητήματα
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή: Περιφρονητική η σιωπή του Δημάρχου στα σοβαρά ζητήματα

Ποια είναι η αλήθεια για την απαλλοτρίωση του Ο.Τ. 119 – πρώην ακινήτου Μακρή;

Ο επικεφαλής της παράταξης, Γιώργος Οικονόμου, έχει ζητήσει εδώ και 2,5 χρόνια  την  αλληλογραφία της διοίκησης Ζορμπά με  το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Από το περιεχόμενο  της αρνητικής απάντησης διαφαίνεται ότι πιθανότατα, η δημοτική αρχή ζήτησε «αγορά» και όχι απαλλοτρίωση, αλλοιώνοντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προ τριετίας. Η χθεσινή σιωπή του, όταν του ζητήθηκε εκ νέου το έγγραφο, γεννά υποψίες στους δημότες.

Η τακτική του δημάρχου, γνωστή. Θα προσπαθήσει να οικειοποιηθεί την πατρότητα και αυτού του έργου, το οποίο επετεύχθη χάρη στις πιέσεις που του ασκούσε έντονα η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων και Τσακού, αλλά και η αντιπολίτευση, και φυσικά η παράταξή μας.

Τι συμβαίνει με την πιστοποίηση των παιδικών χαρών;

Όχι μόνο δεν δίνουν τα έγγραφα που οφείλουν να τηρούν  και να επιβεβαιώνουν την πιστοποίηση των παιδοτόπων στην πόλη μας, αλλά με την τελευταία αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, μειώνουν  τις δαπάνες συντήρησης από 66.000 σε 37.000, αδιαφορώντας για την τραγική κατάσταση πολλών παιδικών χαρών στις γειτονιές μας. Ούτε σε αυτό μπορούν να απαντήσουν.

Τι συμβαίνει με το ναΐσκο του κοιμητηρίου;

Διεγράφη το ποσό στον κωδικό για τα έξοδα κατασκευής του στον Προϋπολογισμό. Δεν θα λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε εδώ και τρία χρόνια; Ούτε αυτό απαντήθηκε.

Η αλήθεια για τα έξοδα μετακίνησης σχολείου σε πολιτιστικό πρόγραμμα

Επιλεκτικά ο δήμαρχος προέβλεψε κονδύλι αξίας 6.000 ευρώ για τη συμμετοχή δημοτικού σχολείου σε πολιτιστικό πρόγραμμα τις προηγούμενες ημέρες, αδιαφορώντας για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις μικρότερης δαπάνης άλλων σχολείων κατά το παρελθόν ή πρόσφατες, για τις οποίες δεν έχει πρόθεση να διαθέσει ούτε ευρώ!!! Η απαξίωση προς την Πρόεδρο της Ένωσης σε χθεσινή σχετική ερώτηση, είναι ένα μικρό δείγμα της έλλειψης σεβασμού και της αδυναμίας  ιεράρχησης των αναγκών της σχολικής κοινότητας.

Καμία απάντηση και για τη διαφημιστική πινακίδα

Αναπάντητη παραμένει η ερώτηση του επικεφαλής της «Νέας Αρχής» για διαφημιστική πινακίδα μήκους 6.5 μέτρων και ύψους 3 μέτρων, η οποία είναι εκτός προδιαγραφών και προφανώς δεν πατάει σε καμία σύμβαση. Η πινακίδα αυτή «ξεφύτρωσε» στην πλατεία επί της τωρινής δημοτικής αρχής, παρά την αρχική διάψευση του δημάρχου. Ποιος έδωσε την έγκριση και ποιος ωφελείται των εσόδων, αν υπάρχουν; Υπάρχει σύμβαση; Τι θα γίνει αν αποδειχθεί ότι η πινακίδα τοποθετήθηκε παράνομα;

Τις τελευταίες μέρες της θητείας της, η απερχόμενη δημοτική αρχή,  προσπαθεί με πολιτικά τρικ και φτηνή προπαγάνδα, να καλύψει την ανεπάρκειά της. Επιχειρεί, παραποιώντας την αλήθεια, να πείσει. Δεν θα τα καταφέρει. Γιατί οι δημότες έχουν και αντίληψη και κρίση.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet