Νίκη των Πολιτών: Εξαιρετικά επιτυχημένη στον Παράδεισο η 7η Συνάντηση Γειτονιάς
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Νίκη των Πολιτών: Εξαιρετικά επιτυχημένη στον Παράδεισο η 7η Συνάντηση Γειτονιάς

Με μεγάλη συμμετοχή και πολλές ομιλίες κατοίκων έγινε, την Δευτέρα 23/1, η έβδομη κατά σειρά Συνάντηση Γειτονιάς που διοργάνωσε, αυτή την φορά στον Παράδεισο Κοντόπευκου η Ανεξάρτητη Δημοτικής Κίνηση «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής».

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, που αφορούσε στους κατοίκους των οικοδομικών τετραγώνων που περικλείονται από τις οδούς Θρασυβούλου, Παπαρηγοπούλου, Ψαρών, Χίου, Μεσογείων, Αγελάου, Αγ. Τριάδος και που συντόνισε η Βούλα Κουτσογιάννη πρ. Πρόεδρος Συλλόγου Κατοίκων Κοντόπευκου – Παραδείσου και νυν Αντιπρόεδρος που εκπροσωπούσε και τον Σύλλογο.

«Είμαστε μια ζωντανή Δημοτική Κίνηση με συνεχείς δράσεις, ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας, ανεξάρτητη από τα κόμματα και με διοργάνωση συνελεύσεων γειτονιάς από την πρώτη στιγμή ίδρυσης μας, και επειδή διατελέσαμε Δημοτική αρχή, όπως και άλλοι τρεις υποψήφιοι Δήμαρχοι, οφείλουμε να κάνουμε απολογισμό των έργων μας» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Γιάννης Σταθόπουλος και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κακούς χειρισμούς της Δημοτικής αρχής Ζορμπά στην υπόθεση απαλλοτρίωσης των πρώην εκπαιδευτηρίων «Μακρή».

Στην συνέχεια περιέγραψε τα έργα που έγιναν στην περιοχή, στη διάρκεια της Δημαρχιακής του θητείας 2014-19 πέραν του κορυφαίου έργου αγοράς του ΙΟΛΑ:

Ασφαλτοστρώσεις των οδών Θρασυβούλου, Δημοσθένους, Αχέροντος, Πάρνηθος κ.ά., ανακατασκευές πεζοδρομίων οδών Τήνου, τμήματος Αγ. Τριάδος, Δημοσθένους κ.ά., εγκατάσταση ενός ζεύγους υπόγειων κάδων στην γωνία Αγ. Τριάδος και Ιουστινιανού, αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων οδού Δημοσθένους, αναπλάσεις προαυλίων στα 7ο Δημοτικό σχολείο, 13ο Νηπιαγωγείο και 4ο Γυμνάσιο με συμμετοχικό σχεδιασμό, στο δε 4ο Γυμνάσιο λειτούργησε νέο ασανσέρ και έγινε ελαιοχρωματισμός όλων των αιθουσών, ανακαίνιση και πιστοποίηση της Παιδικής χαράς Ψαρών και Αγ. Τριάδος με φύλαξη τα βράδια, βιοκλιματική ανάπλαση της οδού Παπαρηγοπούλου, ρυμοτομήσεις κ.α.

Αναφέρθηκε επίσης σε εκκρεμή προβλήματα της γειτονιάς (κυκλοφοριακό, πεζοδρόμια, αναπλάσεις, καθαριότητα κ.ά.).

Ακολούθησαν πολλές τοποθετήσεις όπου οι πολίτες έθιξαν θέματα:

Κακής κατάστασης πεζοδρομίων, αξιοποίησης ελεύθερων χώρων, ατυχημάτων σε διασταυρώσεις και ιδιαίτερα στην διασταύρωση Θρασυβούλου, Αγ. Τριάδος, Ιουστινιανού και Δημοκρατίας, Καθαριότητας, αύξησης Πρασίνου, μονοδρόμησης της οδού Αγίας Τριάδος, προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που δεν έχει νοσηλεύτρια, εγκατάλειψης στα χιόνια, 3ου ΚΑΠΗ, Κοινωνικής πολιτικής, εξαφάνισης καφέ κάδου, Πρασίνου, μη φύλαξη Παιδικών χαρών, κλοπών, ανάταξης της πόλης, έλλειψης αστυνομίας κ.α.

Σημειώνουμε την παρουσία των Δημ. Συμβούλων Παν. Γκόνη και Σοφίας Αϊδίνη, της Βυρωνίας Γιοβανώφ από τον Σύλλογο Κατοίκων Πευκακίων, μελών Δ.Σ. συλλογικοτήτων της πόλης κ.α.

Οι Συναντήσεις Γειτονιάς θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα σε περιοχή Κοντόπευκου – Παραδείσου.

Γραφείο Τύπου δημοτικής παράταξης Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet