Νίκη των Πολιτών: Επιτυχημένη στο Κοντόπευκο η 9η συνάντηση γειτονιάς
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Νίκη των Πολιτών: Επιτυχημένη στο Κοντόπευκο η 9η συνάντηση γειτονιάς

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε, την Κυριακή 19/3 η 9η, κατά σειρά, Συνάντηση Γειτονιάς που διοργάνωσε, αυτή την φορά στο Κοντόπευκο, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής».

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, που αφορούσε στους κατοίκους των οικοδομικών τετραγώνων που περικλείονται από τις οδούς Γαρυτού, Κύθνου, Υακίνθου και Χαλανδρίου και που συντόνισε η Αρχιτέκτονας Ασημίνα Παρασκευόπουλου.

«Είμαστε μια ζωντανή Δημοτική Κίνηση με συνεχείς δράσεις ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας, ανεξάρτητη από τα κόμματα και με διοργάνωση συνελεύσεων γειτονιάς από την πρώτη στιγμή ίδρυσης μας» δήλωσε ο Γιάννης Σταθόπουλος και συνέχισε:

«Επειδή υπηρετήσαμε την πόλη από θέσεις ευθύνης όπως και οι περισσότεροι υποψήφιοι Δήμαρχοι, οφείλουμε να κάνουμε απολογισμό των έργων μας».

Στην συνέχεια περιέγραψε τα έργα που έγιναν στην περιοχή, στη διάρκεια της Δημαρχιακής του θητείας 2014-19:

Ασφαλτοστρώσεις των οδών Κύθνου (Γαρυτού έως Δερβενακίων), Πάρνηθος, Βαλτετσίου (Υακίνθου έως Κύπρου) και Κύπρου (Βαλτετσίου έως Χαλανδρίου) κ.α., ανακατασκευές πεζοδρομίων οδών Κύπρου και Βαλτετσίου στις τρεις γωνίες, Κύπρου και Μανιακίου,  νέο πεζοδρόμιο Γαρυτού και Χαλανδρίου, ανάπλαση όλου του προαύλιου του 2ου Λυκείου με νέους αθλητικούς χώρους όπως και πλήρης ελαιοχρωματισμός εξωτερικά, κατασκευή φρεατίου ομβρίων Κύπρου και Χαλανδρίου που πλημμύριζε σε κάθε βροχόπτωση, σχέδιο πλήρους αποτύπωσης της οδού Κύπρου προκειμένου να γίνει ανακατασκευή πεζοδρομίων κ.α.

Αναφέρθηκε επίσης σε εκκρεμή προβλήματα της γειτονιάς (κυκλοφοριακό, πεζοδρόμια, αναπλάσεις, καθαριότητα).

Ακολούθησαν πολλές τοποθετήσεις όπου οι πολίτες έθιξαν θέματα:

Δυσοσμίας στην οδό Κύπρου και σε πολλά ακόμη σημεία, κακής κατάστασης πεζοδρομίων, βελτίωσης των πεζοδρομίων της Βιοκλιματικής ανάπλασης οδού Γαρυτού που δεν περιλαμβάνεται στο Σχέδιο κινητικότητας – ΣΒΑΚ, Καθαριότητας, παράνομων σταθμεύσεων, ανάπλασης πεζοδρομίων οδού Υακίνθου, καθαρισμού φρεατίων, φωτισμού του Μετρό «Χαλάνδρι» στην έξοδο της οδού Γαρυτού, αυστηρής επιτήρησης των ΔΕΚΟ, ελεύθερης στάθμευσης στο πάρκινγκ του Σταθμού Δουκ. Πλακεντίας, συγκοινωνιακής σύνδεσης με στάση Μετρό «Αγία Παρασκευή» κ.α.

Σημειώνουμε την παρουσία των Δημ. Συμβούλων Παν. Γκονη και Μαργαρίτας Δημητρίου – Καβρουδάκη, του Προέδρου Συλλόγου κατοίκων Κοντόπευκου – Παραδείσου Ανδρ. Αβραμίδη και της Αντιπροέδρου Βούλας Κουτσογιάννη, οι οποίοι μίλησαν για τα προβλήματα της περιοχής, της πρ. Προέδρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατ. Φλατσούση, μελών Δ.Σ. συλλογικοτήτων της πόλης κ.α.

Οι Συναντήσεις Γειτονιάς θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet