Νίκη των Πολιτών: Με τους κατοίκους του Αγίου Ιωάννη συζήτησε ο Γ. Σταθόπουλος
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Νίκη των Πολιτών: Με τους κατοίκους του Αγίου Ιωάννη συζήτησε ο Γ. Σταθόπουλος

Στο κατάμεστο, μέσα και έξω, καφέ Mirador στον Άγιο Ιωάννη έγινε, την Κυριακή 4/12, η 4η Συνάντηση Γειτονιάς της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγίας Παρασκευής».

Η εκδήλωση αφορούσε στους κατοίκους του τετραγώνου που περικλείεται από τις οδούς Αιγαίου Πελάγους, Ζεφύρων – Δημ. Ράλλη, Πευκακίων – Καρβέλα και Αρτέμιδος – Αιόλου – Έαρος.

«Η Δημοτική Κίνηση έκανε πολλά τα τελευταία τρία χρόνια και είναι ανεξάρτητη από τα κόμματα» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Γιάννης Σταθόπουλος.

Στην συνέχεια έκανε λεπτομερή περιγραφή των πολλών έργων και δράσεων που έγιναν στην περιοχή κατά την Δημαρχιακή του θητεία 2014-19: Αλλαγή σκοπού στο Ασημακοπούλειο κληροδότημα, μελέτη – χρηματοδότηση του Αθλητικού κέντρου «Στ. Κώτσης», πολλές ασφαλτοστρώσεις, αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων, επισκευές πεζοδρομίων, ανάπλαση των πεζοδρόμων Ελευθερίας και Ιερολοχιτών, ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους, δημοπράτηση έργου ανάπλασης της Πλατείας Αϊ-Γιάννη (δημιουργία 2ης Παιδικής χαράς, σύγχρονο σιντριβάνι σε νέα θέση, εμπλουτισμός Πρασίνου κ.α.), δημοπράτηση του ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Αγίας Παρασκευής, εγκατάσταση επτά συστημάτων διπλών υπογειοποιημένων κάδων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων, Γωνιές Ανακύκλωσης, μεγάλος όγκος εργασιών και αναπλάσεων προαυλίων σε ΟΛΑ τα Σχολεία του Αϊ Γιάννη, ανακαίνιση Παιδικών χαρών, Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Θαν. Βέγγος» στο Πάρκο, Προεδρικό Διάταγμα καθορισμού χρήσεων γης στο Πάρκο «Στ. Κώτσης», έργα και βελτιώσεις στους Αθλητικούς χώρους, όργανα Γυμναστικής στο Πάρκο Νεαπόλεως κ.α.

Ακολούθησαν πολλές τοποθετήσεις κατοίκων της περιοχής.

Η αξιοποίηση – ανάπλαση των χώρων Πολιτισμού στο Πάρκο «Στ. Κώτσης», η σύγχρονη ανάπλαση της Πλατείας Αϊ Γιάννη με εξωστρέφεια, η διαμπερής κυκλοφορία από την οδό Λαυρίου, η σηματοδότηση οδών, το ζήτημα ανακατασκευής πεζοδρομίων ιδιαίτερα της οδού Τρωάδος, το κτήμα Σιστοβάρη, το Σχέδιο Βιώσιμης αστικής Κινητικότητας, το μπασκετάκι πίσω από τις κερκίδες του γηπέδου ποδοσφαίρου, νέες διαδρομές για τον Υμηττό, η καθαριότητα, τα κλαδιά, προβλήματα παραβατικότητας στην Πλατεία Αϊ Γιάννη, η απόφαση του ΣΤΕ για την Αυτοδιοίκηση κ.α. ήταν τα θέματα προτεραιότητας που έθιξαν.

Σημειώνουμε την παρουσία στην συγκέντρωση κατοίκων, του πρ. Δημάρχου Αντώνη Σιδέρη που συμμετείχε ενεργά στην συζήτηση, των Δημοτικών Συμβούλων Παν. Γκόνη και Μαργ. Δημητρίου – Καβρουδάκη Αντιπροέδρου του Δημ. Συμβουλίου που συντόνισε την εκδήλωση, από το ΔΣ του Συλλόγου κατοίκων Αγίου Ιωάννη της Προέδρου Ηλ. Αντωνοπούλου που τοποθετήθηκε, του γραμματέα Σταύρου Γεωργίου και του ταμία Γιώργου Σωτηρακόπουλου με εύστοχη τοποθέτηση, της πρ. Δημ. Συμβούλου Κατ. Φλατσούση, της πρ. Αντιπροέδρου Παιδικών σταθμών Φάνης Παναγιωτοπούλου, του τραγουδοποιού – ποιητή Γιώργου Σταυρακακη, της Ντ. Χατζηαντωνίου από το ΚΑΠΗ κ.α.

Η επόμενη Συνάντηση Γειτονιάς θα γίνει την Δευτέρα 12/12 στις 7.30 μ.μ. στο καφέ 50/50 γωνία, οδών Βενιζέλου και Νικηταρά, και θα αφορά την περιοχή του Τσακού που περικλείεται από τις οδούς Κυκλαδων, Λευκωσίας, Επτανήσου και Ελ. Βενιζέλου και Σύμης.

Γραφείο Τύπου δημοτικής παράταξης Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet