Ο Γιώργος Ιωακειμίδης σε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης σε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Σε εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 108 ετών από την απαρχή της Γενοκτονίας των Αρμενίων στις 24η Απριλίου 1915, παρευρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Μητρόπολης των Αρμενίων Αθηνών και διοργανώθηκε από την Εθνική επιτροπή Δικαίωσης Αρμενίων στο κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκεί υποδέχθηκαν τον κ. Ιωακειμίδη ο Πρόεδρος της Ένωσης Αρμενίων Λέβον Αγαζαριάν και ο Πρόεδρος της ΓΑΕΑ Άρης Χαντζατουριάν, ενώ Αρμένιοι και Έλληνες πολίτες του έσφιξαν το χέρι και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον προεκλογικό του αγώνα.

Ο κ. Ιωακειμίδης είχε θερμές χειραψίες και συνομιλία με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηροπουλο, όπου συζήτησαν διάφορα θέματα, μεταξύ άλλων και για την Περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Ιωακειμίδης υπογράμμισε για την γενοκτονία: «Τιμάμε σήμερα την 108η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων με τους οποίους συμβιώνουμε αρμονικά στην πόλη μας, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής. Είναι σημαντικό να τιμάμε την γενοκτονία των Αρμενίων, η οποία μαζί με την γενοκτονία των Ποντίων και των Ασσυρίων είναι από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έκανε η Τουρκία και τα οποία δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα από τον υπόλοιπο κόσμο. Ακόμα και σήμερα, το κράτος της Αρμενίας υφίσταται τη διαρκή απειλή από τους γείτονες του, που δεν αποδέχονται την ύπαρξη του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet