Ο Γιώργος Ιωακειμίδης στο 3ο Electric  & Micro Mobility Forum
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης στο 3ο Electric & Micro Mobility Forum

Στο 3ο Electric & Micro Mobility Forum που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Ιουνίου στο Σεράφειο Αθλητικό και Κοινοτικό Συγκρότημα του Δήμου Αθηναίων, συμμετείχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης.

Ο κ. Ιωακειμίδης συμμετείχε, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα “Βιώσιμες πόλεις”, παρουσιάζοντας το έργο «Δίκτυο διαδρομών πεζών και ποδηλατών» που βρίσκεται σε φάση εύρεσης ανάδοχου και εντάσσεται στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, για λογαριασμό του δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. Όπως τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, κ. Ιωακειμίδης, το έργο θα είναι ένα ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων, συνολικού μήκους 20 χλμ και αποσκοπεί στο να “κουμπώσουν” επάνω του οι υπάρχοντες δρόμοι των υπολοίπων δήμων, δημιουργώντας ένα πλήρες και συνεχές πλέγμα οδών που θα εκτείνεται από την Πειραιώς, ως και το νεκροταφείο της Νεάπολης. Συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην μείωση των ρύπων και των αχρείαστων μετακινήσεων. Παράλληλα υπογράμμισε πως οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης αποτελούν πυλώνα για ένα νέο κυκλοφοριακό χάρτη στην Αττική ενώ επεσήμανε πως το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αττική επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο και πως η Περιφέρεια  Αττικής μαζί με την ελληνική πολιτεία οφείλουν να έχουν και να εφαρμόσουν  ένα ολοκληρωμένο  και ρεαλιστικό σχέδιο για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αττική για τα επόμενα χρόνια .

Στην συζήτηση συμμετείχαν οι δημάρχοι Αγ. Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρήγορη Κωνσταντέλλο με συντονιστή τον ιδρυτή της Civinet Greece – Cyprus, Κοσμά Αναγνωστόπουλο.

Το συνέδριο που διοργάνωσας το Getelectric.gr και η εκδοτική εταιρία Smart Press, και κινήθηκε σε τρείς βασικούς άξονες: την μικροκινητικότητα, την ηλεκτροκίνηση και το δίκτυο ενέργειας – φόρτισης. Άξονες που έχουν ως κύριο σημείο σύγκλισης τους την ανάδειξη και τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα των πολιτών. Παράλληλα οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή και δοκίμασαν μια ποικιλία εκθεμάτων που εκτείνονταν από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως σκούτερ, e-bikes και ηλεκτρικά πατίνια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet