Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής
Φωτογραφία: google.com/maps
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής

Κοιτάξτε τις λάμπες φωτισμού έξω από το σπίτι σας. Το πιθανότερο να είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Άλλο είδος κατασκευής, άλλο υλικό, άλλα σημεία πιο φωτεινά κι άλλα πιο σκοτεινά. Μέχρι και το χρώμα του φωτός αλλάζει από κολώνα σε κολώνα. Τίποτα πιο κουραστικό για το μάτι του οδηγού από την συνεχή εναλλαγή χρωματισμού, τίποτα πιο ανασφαλές για τον διαβάτη που περνάει μια σκοτεινή διάβαση πεζών, τίποτα πιο επιβαρυντικό για την ασφάλεια μας, το περιβάλλον αλλά και την τσέπη μας από την συσσώρευση ετερόκλητων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογιών που ανήκουν σε μουσείο και όχι στον οδοφωτισμό μιας σύγχρονης πόλης.

Ως Δημοτική Αρχή υποσχεθήκαμε να το αλλάξουμε. Ήδη ξεκινήσαμε πέρσι με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED με τηλεδιαχείριση σε πέντε (5) πλατείες της πόλης μας.

Πλέον τίποτα δεν θα είναι το ίδιο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης μας, ο οδοφωτισμός αντιμετωπίζεται ενιαία. Στα πλαίσια εφαρμογής της πλήρους μελέτης οδοφωτισμού για το σύνολο της πόλης που εκπόνησε η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές ανάγκες και απαιτήσεις κι όχι αυτές του περασμένου αιώνα, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η πρώτη φάση ενοποίησης του οδοφωτισμού της πόλης προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων ευρώ (2.000.000€) που αφορά στην αντικατάσταση άνω των 1.100 φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά LED νέας, ενιαίας τεχνολογίας σε:

  • Βασικές οδούς αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου (ΛΙΣΤΑ)
  • Οδούς με πληθώρα καταγεγραμμένων ατυχημάτων (ΛΙΣΤΑ)
  • Διαβάσεις πεζών έξω από παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια (ΛΙΣΤΑ)
  • Παιδικές Χαρές (ΛΙΣΤΑ)
  • Επικίνδυνες διασταυρώσεις (ΛΙΣΤΑ)
  • Διαβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους. (ΛΙΣΤΑ)

Με σύγχρονες προδιαγραφές που θα ενισχύσουν την ασφάλεια των διαβάσεων, ιδιαίτερα αυτές που χρησιμοποιούν τα παιδιά μας.

Με τεχνολογίες αιχμής που θα μειώσουν πάνω από 50% την κατανάλωση ρεύματος και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης. 

Με χρηματοδότηση από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και όχι από το ταμείο του Δήμου που ανέρχεται στο 100% για τη πρώτη φάση.

Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει το σύνολο των υπόλοιπων δρόμων της πόλης μας και θα έχει τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές, ώστε μόλις ολοκληρωθεί το έργο, η Αγία Παρασκευή – η πόλη μας, να έχει τον οδοφωτισμό που της αξίζει. Εξακολουθούμε να αναζητούμε τρόπους να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση και γι’ αυτή τη φάση. 

Υποσχεθήκαμε πως θα κάνουμε οτιδήποτε ώστε τα μέτρα εξοικονόμησης να ελαχιστοποιήσουν τις αυξήσεις του κόστους οδοφωτισμού. Το αποδείξαμε, καθώς ήδη για το 2023 καταφέραμε να κρατήσουμε τα Δημοτικά τέλη σταθερά, παρά την αύξηση του Πληθωρισμού και την πολύ μεγαλύτερη αύξηση των τιμών της ενέργειας. 

Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε όλοι μαζί να πάμε μπροστά!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet