Ο Aθ. Βαθιώτης υποψήφιος με την παράταξη του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, Νέα Αρχή για την Αττική
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Aθ. Βαθιώτης υποψήφιος με την παράταξη του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, Νέα Αρχή για την Αττική

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της παράταξης Νέα Αρχή για την Αττική Γ. Πατούλης, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Αθανασίου Βαθιώτη ως υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Δυτικού Τομέα Αθηνών στην Παράταξη Νέα Αρχή για την Αττική.

Ο κ. Βαθιώτης είναι ιατρός παθολόγος. Το 2019 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος και ανέλαβε Αντιπεριφερειάρχης Υγείας. Είναι Αναπληρωτής Περιφερειάρχη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη στον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας και συντονιστής ανάπτυξης του δικτύου των ΚΕΠ Υγείας. Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δήμαρχος στο Δήμο Περιστερίου, ενώ στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής. Με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ο Γ. Πατούλης τον καλωσόρισε επισημαίνοντας τα εξής:

«Η παράταξή μας συνθέτει δυνάμεις για το καλό των πολιτών. Καλωσορίζω το συνάδελφο ιατρό, έμπειρο αυτοδιοικητικό και συνοδοιπόρο στη διοίκηση της Περιφέρειας Αθανάσιο Βαθιώτη. Στην παρούσα αυτοδιοικητική περίοδο συνεργάστηκα στενά μαζί του και είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, την αποτελεσματικότητα, αλλά και τη βούληση του να προσφέρει για το κοινό καλό. Χαίρομαι που συστρατεύεται μαζί μας και είμαι βέβαιος ότι έχει ακόμα να προσφέρει πολλά».

Ο Αθανάσιος Βαθιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι Αττικής. Σπούδασε με υποτροφία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Παθολογία. Εργάστηκε επί 25 χρόνια στο ΙΚΑ Περιστερίου. Δίδαξε Δημόσια Υγεία και Διαιτολογία στο ΤΕΙ Αθηνών (σήμερα Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Σήμερα είναι Διευθυντής Παθολογικού Τομέα της Κλινικής του Περιστερίου West Athens. Ασχολήθηκε ενεργά με τον Μαθητικό, Φοιτητικό (μέλος ΣΦΙΑ) και Ιατρικό Συνδικαλισμό. Από το 1990 μέχρι σήμερα εκλέγεται ανελλιπώς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον Δήμο Περιστερίου και στην Περιφέρεια Αττικής. Επί σειρά ετών διετέλεσε Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Υγείας, Παιδείας Πρόνοιας και Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Περιστερίου. Το 2019 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής. Είναι Αναπληρωτής Περιφερειάρχη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη στον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας και συντονιστής ανάπτυξης του δικτύου των ΚΕΠ Υγείας. Ανέλαβε Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και διαχειρίστηκε με επιτυχία, κατά κοινή ομολογία, το οξύ πρόβλημα της πανδημίας Covid-19. Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Αγωγής Υγείας ως εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης. Είναι μέλος και εθελοντής της UNESCO. Επί θητείας του Αθανάσιου Βαθιώτη ως Αντιδημάρχου Περιστερίου: Ιδρύθηκε η Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου Περιστερίου, ο Δήμος Περιστερίου υπήρξε ο πρώτος δήμος της χώρας που μετέφερε την λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών από το Υπουργείο Υγείας – Πρόνοιας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λειτούργησε στο Περιστέρι Σταθμός Πρώτων Βοηθειών 24ωρης εφημερίας, Ανεγέρθησαν νέα Σχολικά κτήρια και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet