Πεντέλη 2020: Διπλό φρένο στις ορέξεις της δημοτικής αρχής των συμφερόντων που προωθεί το masterplan του Πεντελικού
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Πεντέλη 2020: Διπλό φρένο στις ορέξεις της δημοτικής αρχής των συμφερόντων που προωθεί το masterplan του Πεντελικού

Σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης (της 27/06 και της 03/07/2023) το Δημοτικό Συμβούλιο με την καθοριστική συμβολή της δημοτικής μας παράταξης έβαλε φρένο στις ορέξεις της δημοτικής αρχής των συμφερόντων που προωθεί το masterplan του Πεντελικού.

Πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της 27/06/2023 κατατέθηκε από τον επικεφαλής και Υποψήφιο Δήμαρχο κ. Άγγελο Παλαιοδήμο Εναλλακτική Πρόταση Τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος 2023 (την οποία συνυπόγραφε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Π. Μούστρης) με την οποία απεντάσσονταν από το Τεχνικό Πρόγραμμα 2023 Δήμου Πεντέλης, τρεις μελέτες του masterplan για το Πεντελικό, συνολικού προϋπολογισμού 570.400,00€. Η εν λόγω Εναλλακτική Πρόταση υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφους 17 ΥΠΕΡ και 7 ΚΑΤΑ.

Στη μονοθεματική συνεδρίαση του ΔΣ της 03/07/2023, που συγκλήθηκε μετά από αίτημα 16 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης,  το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναλάβει και να ασκήσει όλες τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα προς το άρ. 72, του νόμου 3852/10, οι οποίες αφορούν σε ανάθεση, έγκριση, δράση οποιασδήποτε μορφής, δέσμευση, μελέτη, προμήθεια ή έργο σε σχέση με το Πεντελικό Όρος. Για ακόμα μια φορά η παράταξη της κ. Κεχαγιά και οι δήθεν ανεξάρτητοι συνοδοιπόροι της φυγομάχησαν μην τολμώντας να δώσουν το παρών στη συνεδρίαση του ανώτατου δημοτικού συλλογικού οργάνου, αλλα και την μάχη των επιχειρημάτων, ώστε να μας πείσουν για ποιο λόγο θέλουν να μετατρέψουν το πολύπαθο βουνό μας σε πάρκο πολλαπλών χρήσεων. Η παρουσία τους θα ήταν άλλωστε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, προκειμένου να μας εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους χωρίς καμία διαβούλευση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, λειτουργούν ως εντολοδόχοι άνωθεν κέντρων λήψης αποφάσεων ακολουθώντας τυφλά πολιτικές επιλογές που:

  • προωθούν αποσπασματικές μελέτες (οι περισσότερες στα ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ!!) για την κατασκευή διάσπαρτων έργων, στη λογική της υπερχείλισης του Πεντελικού όρους με περιοχές αστικών χρήσεων, στα πρότυπα μητροπολιτικού πάρκου
  • αντιστρατεύονται την αποκατάσταση και διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, αφού δεν υπάρχει καμία ρητή δέσμευση για αποκατάσταση του τοπίου σε κατάσταση προ της περιόδου των εξορύξεων, καθώς και καμιά διαβεβαίωση για προσπάθεια επαναφοράς της χλωρίδας και πανίδας σε επίπεδο προ των πυρκαγιών.

Στην ίδια συνεδρίαση, η κ. Κεχαγιά με email που απέστειλε μόλις 30΄ πριν την έναρξη της συνεδρίασης, με περίσσιο θράσος και αλαζονεία, μιλώντας σε τρίτο πρόσωπο, κατήγγειλε το σύνολο της αντιπολίτευσης για μεθοδεύσεις που εξυπηρετούν συμφέροντα προαναγγέλοντας μάλιστα ότι η αναμενόμενη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα απορριφθεί σε ανώτερο επίπεδο!! Είναι άλλη μια απόδειξη για τον τρόπο με τον οποίο η κ. Κεχαγιά αντιλαμβάνεται την αρχή της Δημοκρατίας, το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως παράταξη που πρεσβεύει και υπηρετεί το όραμα της ΠΡΑΣΙΝΗΣ, ΕΞΥΠΝΗΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ, σταθεροί στις αρχές λειτουργίας μας ως ένας νέος, ανεξάρτητος, ακομμάτιστος και ακηδεμόνευτος συνδυασμός, δεσμευόμαστε ότι ως επόμενη δημοτική αρχή η πολιτική μας για το Πεντελικό θα έχει ως γνώμονά της την αποκατάσταση της οικολογικής ισορροπίας και του τοπίου και την επαναφορά της χλωρίδας και της πανίδας, σε επίπεδο προ εξορύξεων και προ πυρκαγιών.

Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά οτι για την δημοτική παράταξη ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ, η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του Πεντελικού Όρους ως χώρου φυσικού κάλλους, προηγείται της όποιας “ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ” (στην πραγματικότητα ‘αστικής επέκτασης’) η οποία θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στο πολύπαθο βουνό. Για εμάς, προαπαιτούμενα του οποιουδήποτε σχεδιασμού ανάδειξης είναι:

  • η απαρέγκλιτη εφαρμογή των Προεδρικών Διαταγμάτων α) Προστασίας του Πεντελικού Όρους (ΦΕΚ 755/Δ/1988) και β) Προστασίας της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου (ΦΕΚ 659/Δ/1995)
  • η εκπόνηση Ειδικού Τοπικού Χωρικού (Πολεοδομικού) Σχεδίου (Τ.Χ.Σ.), το οποίο θα σέβεται τη φύση του ορεινού όγκου του Πεντελικού, θα αποκλείει οποιοδήποτε σφετερισμό του δημόσιου ιδιοκτησιακού καθεστώτος και θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από δεόντως αιτιολογημένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.), κάτι το οποίο επισημαίνεται και από τη σχετική έγκριση του δήθεν “masterplan” από το Υπουργείο Πολιτισμού (ΑΔΑ:9ΡΨΡ4653Π4-ΤΧΦ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet