Πεντέλη 2020: Επίσκεψη στο εθελοντικό Κλιμάκιο του Δήμου Πεντέλης
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Πεντέλη 2020: Επίσκεψη στο εθελοντικό Κλιμάκιο του Δήμου Πεντέλης

“Ύψιστη προτεραιότητά μας η ανθρώπινη ζωή”

Επίσκεψη στην έδρα του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης, στις κατασκηνώσεις της Νέας Πεντέλης, πραγματοποίησε κλιμάκιο της δημοτικής μας παράταξης αποτελούμενο από τον επικεφαλής και Υποψήφιο Δήμαρχο Πεντέλης κ. Άγγελο Παλαιοδήμο, το Δημοτικό Σύμβουλο Π. Κρανιώτη, τον τοπικό σύμβουλο Δ.Κ. Μελισσίων κ. Απ. Φραντζή, τον τοπικό σύμβουλο Δ.Κ. Πεντέλης κ. Ηλ. Αλεξόπουλο και τα στελέχη Υποναύαρχο ε.α. Γ. Τσόγκα, Ταξίαρχο ε.α. ΕΛ.ΑΣ. Αθ. Σαραντάρη, Αξιωματικό ε.α. ΕΛ.ΑΣ. Ηλ. Μυλωνά, και τους Κ. Χριστόπουλο και Ν. Γαλανόπουλο.

Στη συνάντηση με τον εντεταλμένο υπεύθυνο του Εθελοντικού Κλιμακίου κ. Χ. Νικολέτο, τον εθελοντή Αρ. Νούση και τον δημοτικό υπάλληλο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης κ. Αντ. Χανιώτη ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία, τα προβλήματα και τη σχέση του κλιμακίου με τη δημοτική αρχή, ενώ παράλληλα απαντήθηκαν πληθώρα ερωτημάτων των στελεχών μας.

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής κ. Άγγελος Παλαιοδήμος δήλωσε: “Για την δημοτική μας παράταξη η ανθρώπινη ζωή και κατά συνέπεια η Πολιτική Προστασία αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας. Σε αυτή την κατεύθυνση, η στήριξη και ενδυνάμωση του Εθελοντικού Κλιμακίου είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη.” Παράλληλα ο κ. Άγγελος Παλαιοδήμος δεσμεύτηκε ότι από τη θέση του Δημάρχου Πεντέλης, την επόμενη δημοτική περίοδο θα φροντίσει, ώστε να ληφθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα για την επαρκή θωράκιση και ενδυνάμωση των λειτουργιών της πολιτικής προστασίας στο Δήμο Πεντέλης μεταξύ των οποίων τα παρακάτω:

  1. Άμεση πλήρωση της κενής θέσης Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας με δημοτικό σύμβουλο εγνωσμένης εμπειρίας στο αντικείμενο
  2. Διαβούλευση, επικαιροποίηση και άμεση ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο των παρακάτων σχεδίων:
    1. Τοπικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών “ΙΟΛΑΟΣ”
    1. Σχέδιο Αντιμετώπισης Αναγκών Χιονοπτώσεων και Παγετού “ΒΟΡΕΑΣ”
    1. Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών “Εγκέλαδος 2”
  3. Αύξηση των κονδυλίων για την εκπλήρωση των σκοπών της πολιτικής προστασίας και διάθεση εξοπλισμού και αναλωσίμων στο εθελοντικό κλιμάκιο
  4. Άμεση αποπληρωμή των οφειλών της δημοτική αρχής για τις θεομηνίες “ΜΗΔΕΙΑ”, “ΕΛΠΙΔΑ” και τη φωτιά της 19/07/2022
  5. Αύξηση των ενεργών μελών του εθελοντικού κλιμακίου σε τουλάχιστον 250
  6. Στελέχωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Φυσικών Καταστροφών του Δήμου Πεντέλης
  7. Διαρκής εκπαίδευση των υπηρεσιακών στελεχών, των δημοτικών υπαλλήλων και των εθελοντών.

Στην συνάντηση που έληξε σε πολύ καλό κλίμα, η δημοτική μας παράταξη κατέδειξε ότι όχι μόνο θέλει αλλά γνωρίζει και μπορεί να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της πολιτικής προστασίας τόσο για την προτεραιότητα που αποδίδει στα σχετικά ζητήματα όσο και για την γνώση και την ικανότητα του στελεχιακού δυναμικού της. Επιπλέον, εκ μέρους όλων των συνδημοτών μας ένιωσε την ανάγκη να τιμήσει και να ευχαριστήσει το πολύτιμο έμψυχο κεφάλαιο του κλιμακίου, όλους τους ανθρώπους που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, με άοκνη προσπάθεια και έμπρακτη αλληλεγγύη πασχίζουν σε κάθε κρίσιμη περίοδο για τη διατήρηση του τοπικού οικοσυστήματος και ταυτόχρονα για την προστασία και ασφάλεια όλων μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet