Πεντέλη 2020: Πρώτη προτεραιότητά μας η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Πεντέλη 2020: Πρώτη προτεραιότητά μας η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης

Στη συνεδρίαση της 01/08/2023, για ακόμα μια φορά η Δημοτική Αρχή, συρόμενη από τις υπογραφές των Δημοτικών συμβούλων της Αντιπολίτευσης, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης για το σημαντικότερο θέμα της περιόδου: για το επίπεδο ετοιμότητας του Δήμου Πεντέλης στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Μια ενημέρωση που όφειλε να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον τρεις μήνες νωρίτερα, ώστε όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι με τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους να συνδράμουν, στην επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος για την προστασία του τόπου μας και του πληθυσμού του.

Ακόμα και τώρα όμως η δημοτική αρχή και πιο συγκεκριμένα η Δήμαρχος, αντί να ενημερώσει το σώμα για την υφιστάμενη κατάσταση της Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο μας, παρουσίασε μια μελλοντική ιδεατή κατάσταση, στην πραγματικότητα την ενόρασή της, με “’υπερβολική δόση” προεκλογικού περιεχομένου. Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καταδείχθηκε ότι:

  • Κανένας δημοτικός σύμβουλος της παράταξής της δεν εμπιστεύεται την πολιτική της Δημάρχου στο τομέα της Πολιτικής Προστασίας, γι’ αυτό και παραμένει κενή η συγκεκριμένη θέση Αντιδημάρχου μετά τις παραιτήσεις του Βλάσση Σιώμου, του Κώστα Καλλιανιώτη και της Νατάσας Κοσμοπούλου.
  • Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης παραμένει υποστελεχωμένη αφού αποτελείται  από 2 (δύο!) μόνο υπαλλήλους, αλλά και επί τρεις μήνες ακέφαλη μετά τη συνταξιοδότηση του Διευθυντή κ. Ιωάννη Ξανθάκου!!
  • Δεν έχει επικαιροποιηθεί εδω δύο χρόνια το Τοπικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών “ΙΟΛΑΟΣ” παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια τόσο σε διοικητικό όσο και σχεδιαστικό επίπεδο.
  • Παραμένουν ακαθάριστα πάνω από 200 οικόπεδα – δυνητικές εστίες πυρκαγιας, ενώ δεν έγινε καμία κουβέντα για τις εκτός σχεδίου περιοχές που κάηκαν πέρυσι και παραμένουν με ακαθάριστη καύσιμη ύλη χωρίς καμία δικαιολογία, πάρα τις δυνατότητες που δίνει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο.

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ επεσήμανε ότι μια σύγχρονη Δημοτική Αρχή θα πρέπει να οργανώσει την Πολιτική Προστασία του Δήμου πάνω στο τρίπτυχο, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ), – ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. Για την δημοτική μας παράταξη, η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητά μας. Με βάση τη γνώση και την εμπειρία του στελεχιακού δυναμικού του συνδυασμού μας, δεσμευόμαστε ότι, ως επόμενη δημοτική αρχή, θα φροντίσουμε ώστε να ληφθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα για την επαρκή θωράκιση και ενδυνάμωση των λειτουργιών της πολιτικής προστασίας στο Δήμο Πεντέλης, μεταξύ των οποίων τα παρακάτω:

  1. Άμεση πλήρωση της κενής θέσης Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, με δημοτικό σύμβουλο εγνωσμένης εμπειρίας στο αντικείμενο, ώστε να υπάρχει υπεύθυνος, έγκαιρος και αποτελεσματικός συντονισμός όλων των συναφων ζητημάτων.
  2. Στελέχωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Φυσικών Καταστροφών του Δήμου Πεντέλης ακόμα και με εσωτερικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων και άμεσο ορισμό Διευθυντή.
  3. Διαβούλευση, επικαιροποίηση και άμεση ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Τοπικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών “ΙΟΛΑΟΣ”
  4. Αύξηση των κονδυλίων για την εκπλήρωση των σκοπών της πολιτικής προστασίας, διάθεση εξοπλισμού και αναλώσιμων στο Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας και στο Πυροσβεστικό Εθελοντικό Κλιμάκιο.
  5. Αύξηση των ενεργών μελών του Εθελοντικού Κλιμακίου σε τουλάχιστον 250, με χρήση κινήτρων.
  6. Διαρκής ενημέρωση και εκπαίδευση των υπηρεσιακών στελεχών, των δημοτικών υπαλλήλων, των εθελοντών και του τοπικού πληθυσμού σε θέματα έγκαιρης και αποτελεσματικής πρόληψης και καταστολής ανεπιθύμητων καταστάσεων.

Εγγυόμαστε ότι από τη θέση της Διοίκησης θα επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή όλων, σε κάθε απόφαση και δράση που αφορά στον εξέχοντα τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Το όραμά μας είναι σαφές και διατυπωμένο: Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε και να ζούμε σε μια ΠΡΑΣΙΝΗ, ΕΞΥΠΝΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ για όλους.’

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet