Ρ. Δούρου: Δεν υπάρχει περιθώριο για βία κατά των γυναικών στις δημοκρατικές πόλεις και περιφέρειες
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Ρ. Δούρου: Δεν υπάρχει περιθώριο για βία κατά των γυναικών στις δημοκρατικές πόλεις και περιφέρειες

“Δεν υπάρχει περιθώριο για βία κατά των γυναικών στις δημοκρατικές πόλεις και περιφέρειες”, επισημαίνει η Ρένα Δούρου, εκπρόσωπος του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ισότητα των Φύλων, στο μήνυμά της με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

“Θέλω να θυμίσω σε όλους τους Δημάρχους, τους Περιφερειάρχες, τους Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους ότι δεν υπάρχει δίκαιη κοινωνία χωρίς ισχυρά δικαιώματα των γυναικών, γιατί τα γυναικεία δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα” συνέχισε η ίδια.

“Έτσι σήμερα, μπροστά σε έναν καθρέφτη όλες οι τοπικές και περιφερειακές αρχές, ας αναρωτηθούμε: ‘τι περισσότερο μπορώ να κάνω για να κάνω τη πόλη ή την περιφέρειά μου ένα μέρος που οι γυναίκες μπορούν με ασφάλεια να διεκδικήσουν πολιτικά αξιώματα;”

“Οι συμπεριληπτικές κοινωνίες στηρίζονται στην συμπερίληψη στα επίπεδα της διαμόρφωσης των αποφάσεων. Ωστόσο, οι γυναίκες συνεχίζουν να υποεκπροσωπούνται στην πολιτική. Συχνά σεξιστικές συμπεριφορές και βία κατά των γυναικών, τις αποθαρρύνουν από το να ακουστούν οι φωνές τους και από τη συμμετοχή τους στην πολιτική ζωή”, παρατήρησε η Ρένα Δούρου προσθέτοντας: “Το Κογκρέσο είναι πεπεισμένο ότι το τέλος της βίας κατά των γναικών είναι το κλειδί για την υλοποίηση των γυναικείων δικαιωμάτων και την προώθηση της ανάμειξης των γυναικών στη δημόσια ζωή, σε δημοτικό και περιφερειακό επίπεδο”.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, υπενθύμιση του δρόμου που έχουμε να διανύσουμε

“Το Κογκρέσο έχει αναπτύξει τα απαραίτητα εργαλεία για να βοηθήσει τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, που είναι η βαθμίδα διακυβέρνησης που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες, να παλέψουν κατά της σεξιστικής βίας και να διευκολύνουν τη συμμετοχή των γυναικών στο δημόσιο βίο. Είμαστε επίσης το πρώτο σώμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που εφαρμόσαμε ποσοστώσεις για την ισορροπημένη αντιπροσώπευση μεταξύ των μελών μας”.

“Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές θα αναλάβουν δράση, για παράδειγμα, δημιουργώντας μηχανισμούς για κατάθεση παραπόνων και διαμαρτυριών εντός των διοικήσεών τους, αναπτύσσοντας μηχανισμούς συμβουλών και εισάγοντας κώδικες συμπεριφοράς που απαγορεύουν το σεξιστικό λόγο και τη σεξιστική παρενόχληση σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια”.

“Το τοπικό επίπεδο είναι η πρώτη βαθμίδα εισόδου στην πολιτική για πολλές γυναίκες και είναι απαράδεκτο πολλές γυναίκες να αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την πολιτική λόγω σεξισμού ή βίας. Μέρα με τη μέρα, πρέπει να δουλέψουμε στην κατεύθυνση της συστηματικής εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών σε τοπικό επίπεδο. Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα είναι απλά μια υπενθύμιση του δρόμου που έχουμε να διανύσουμε και της επείγουσας ανάγκης να κινηθούμε προς την κατεύθυνση αυτή”.

Ρένα Δούρου, επικεφαλής περιφερειακής παράταξης Δύναμη Ζωής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet