Στην παρουσίαση του βιβλίου του Σπ. Μουρατίδη για τη Μικρασιατική Καταστροφή η υποψήφια δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Σταυράκη – Πατούλη
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Σπ. Μουρατίδη για τη Μικρασιατική Καταστροφή η υποψήφια δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Σταυράκη – Πατούλη

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Μουρατίδη με τίτλο «Προφορικές Μαρτυρίες Προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής στην Κέρκυρα», παραβρέθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, εκπαιδευτικός φιλόλογος, Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη. Η παρουσίαση του βιβλίου που συνοδεύονταν από έκθεση έργων ζωγραφικής του συγγραφέα, η οποία αντλεί τη θεματολογία της από τις μνήμες των ξεριζωμένων Μικρασιατών, πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Την εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, προλόγισε ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνική Προστασία, Αλληλεγγύη, Παιδεία (ΚΟΙ.Π.Α.Π) Λυκόβρυσης – Πεύκης Παναγιώτης Μπόλλας. Για το βιβλίο μίλησαν ο Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βάιος Βαϊόπουλος, η Διδάσκουσα του Ιόνιου Πανεπιστημίου Φωτεινή Καρλάφτη-Μουρατίδη, και το μέλος του ΚΟΙ.Π.Α.Π Σοφία Γουναροπούλου.

Η Μαρίνα Πατούλη, συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΚΟΙ.Π.Α.Π Παναγιώτη Μπόλλα, τη Σοφία Γουναροπούλου, ως συντελεστές της διοργάνωσης, αλλά και τους ομιλητές, καθώς μέσα από την αφήγηση των μαρτυριών και την απεικόνιση της μνήμης των ξεριζωμένων, οι παρευρισκόμενοι μοιράστηκαν τη μαρτυρία των ανθρώπων που βρήκαν προσωρινό ή μόνιμο καταφύγιο στην Κέρκυρα μετά τον τουρκικό διωγμό τους από τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet